Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul ezită. Nu se redeschid creșele și grădinițele, pentru că nu sunt norme

Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a anunțat că mâine (luni) nu se pot redeschide nici creșele, nici grădinițele, nici clasele after-school.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 14.06.2020 - 17:34

"Mâine nu se vor redeschide creșele și grădinițele mâine", a declarat, duminică, ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, vizibil pusă în dificultate de întrebarea unui jurnalist.

Acesta dorea să știe dacă mâine, 15 iunie, se vor redeschide cursurile în creșe, grădinițe și after - school, pentru a-i ajuta pe părinții care merg la serviciu și n-au cu cine să-și lase copiii acasă.

Ministrul Monica Anisie a explicat că aceste unități școlare nu se pot deschide luni pentru că "nu sunt norme" și că ea recomandă, inclusiv unităților private, să amâne redeschiderea cursurilor până ce apar normele. 

"Normele trebuie să fie prezentate de către Minister - Ministerul Educației sau Ministerul Muncii, mâine, cel târziu", a spus, duminică, ministrul Educației, Monica Anisie. Ulterior, ea a spus că de fapt normele trebuie să fie prezentate de Ministerul Sănătății. 

Comentarii