Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Iulian Pope (Sanitas): Ne aşteptăm la circa 10.000 de participanţi la mitingul de joi

Circa 10 000 de membri ai Federaţiei Sanitas sunt aşteptaţi joi la mitingul ce va fi organizat în Piaţa Victoriei din Capitală, începând cu ora 11:00, potrivit prim-vicepreşedintelui federaţiei, Iulian Pope.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 25.04.2018 - 15:02

"Ne aşteptăm la circa 10.000 de participanţi. Au început deja să plece din teritoriu. (...) Vorbim numai de membri Sanitas. (...) Probabil că din declaraţii se solidarizează mai mulţi, dar efectiv participarea va fi numai cu membri Sanitas. Avem autorizaţie pentru 10.000 de participanţi. Noi am fi vrut cu deplasare din Piaţa George Enescu spre Piaţa Victoriei şi staţionare acolo. N-am primit aprobare în sensul acesta. Piaţa George Enescu este ocupată. Asta este. O să facem doar în Piaţa Victoriei. N-am primit autorizaţie, am tot discutat cu autorităţile şi până la urmă am semnat protocolul aşa", a afirmat Iulian Pope.

În ceea ce priveşte greva generală care ar putea fi declanşată pe data 11 mai, liderul Sanitas a precizat că până în prezent s-au strâns 20.000 din cele 50.000 de semnături necesare pentru declanşarea acesteia.

"Pentru greva generală am strâns, până ieri, 20.000 de semnături. Suntem în proces. De abia luni am început. Ne trebuie jumătate din numărul de membri. Înseamnă 50.000. Trebuie să le strângem până pe 7 mai, când este programată greva de avertisment. În principiu, nu vom avea dificultăţi. Vom strânge semnăturile. O parte dintre colegi, cei de departe, au plecat deja spre Bucureşti şi au oprit strângerea de semnături, dar, de mâine (joi. n.r) încolo vom reveni", a precizat Pope.

Oficialul Sanitas a subliniat că în prezent sunt discuţii cu partea guvernamentală legate de salarizarea în sistemul sanitar şi că, potrivit unor surse, s-ar merge pe varianta de spor fix.

"Sunt semnale, pe surse în principiu.(...) Ştim că se încearcă variante. Pe surse înţeleg că s-ar merge pe sporul fix. Eu nu cred că este o soluţie neapărat, pentru că asta ar însemna să piardă cei care au dat deja sporurile maxime. Este o variantă care nu cred că mulţumeşte spitalele mari, spitalele din subordinea autorităţilor locale. Vom vedea. În momentul acesta n-avem nicio propunere concretă pe partea guvernamentală", a mai spus Iulian Pope.

Federaţia SANITAS va organiza joi, 26 aprilie, un miting în Bucureşti, urmat de o grevă de avertisment pe 7 mai, iar în data de 11 mai intenţionează să declanşeze o grevă generală în sistemul de sănătate şi asistenţă socială, conform unui comunicat de presă al federaţiei.

Potrivit sursei citate, discriminările generate de noul sistem de salarizare, precum şi promisiunile guvernanţilor de a acoperi pierderile salariale, 'promisiuni făcute şi neonorate', au condus la decizia de a radicaliza formele de protest ale SANITAS.

Principalele revendicări ale Federaţiei SANITAS vizează modificarea legii salarizării, în sensul eliminării plafonului de 30% pe ordonator principal de credite, care limitează acordarea sporurilor din noul Regulament, creşteri salariale pentru tot personalul din sănătate şi asistenţă socială şi negocierea şi semnarea Contractelor colective de muncă la nivelul celor două sectoare de activitate.

Comentarii