Sursa foto: Facebook

Inspecția muncii a dat amenzi de peste 170 de mii de euro la început de an

În prima săptămână de muncă din ianuarie, inspectorii au demarat acţiuni de control în urma cărora au aplicat amenzi în valoare de 837.400 de lei, din care 759.900 de lei pentru nerespectarea legislației în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă.

Share

Romania libera 0 comentarii

Actualizat: 11.01.2021 - 19:38

Au fost depistate 30 de persoane care desfăşurau muncă nedeclarată şi au fost aplicate 462 de avertismente. De asemenea, au fost dispuse 1.197 de măsuri de remediere a neconformităţilor constatate, potrivit unui comunicat.

Referitor la nerespectarea normelor de prevenire și combatere a COVID-19, inspectorii au aplicat 228 de sancţiuni contravenţionale, din care amenzi în valoare totală de 77.500 lei.

Din 575 de angajatori controlaţi, au fost sancţionaţi 145 şi s-au dispus 288 de măsuri de remediere a neconformităţilor.

Inspecția muncii a reamintit și obligațiile angajatorilor cu privire la angajații care lucrează în aer liber, ținând cont că prognoza meteo arată temperaturi scăzute pentru următoarea perioadă. „Reducerea duratei zilei de lucru şi, de asemenea, reducerea intensităţii şi ritmului activităţilor fizice cu alternarea efortului dinamic cu cel static, distribuirea de ceai fierbinte, asigurarea echipamentului individual de protecţie şi a unor spaţii fixe sau mobile cu microclimat corespunzător. Persoanele care suferă de afecţiuni care au contraindicaţii privind munca la temperaturi extreme pot beneficia de reducerea programului de lucru sau pot fi trecute, după posibilităţile existente în structura activităţilor, în alte locuri de muncă. Atenţionăm angajatorii că nerespectarea obligaţiilor ce le revin va duce la aplicarea sancţiunilor corespunzătoare, potrivit prevederilor legale", a afirmat Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat. 

Comentarii