Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Bucuresti FM

În București și Ilfov se vor amenaja 67 de kilometri de piste pentru biciclete. Care vor fi traseele

Comisia Tehnico-Economică a Ministerului Mediului a aprobat un proiect pentru realizarea de piste de biciclete în Bucureşti și Ilfov, pe o distanţă totală de 67 de kilometri, a anunțat, sâmbătă, Primăria Capitalei.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

21.04.2018 - 22:21

Întregul proiect va costa 10 milioane de euro, iar execuţia primilor 63,5 kilometri de piste ar putea demara în luna iunie, a anunţat Primăria Capitalei.

"În ceea ce priveşte traseele pietonale şi pentru biciclete Bucureşti-Ilfov, a fost aprobat în Comisia Tehnico-Economică a Ministerului Mediului proiectul pentru realizarea pistelor de biciclete, pe o distanţă de 67 km, proiect în valoare de 10 milioane de euro care va fi demarat anul acesta.
În total, vor exista 240 de km de piste pentru biciclete în Bucureşti, iar construirea acestora va continua şi în anul următor. Potrivit HCGMB nr. 61/21.02.2018, proiectul cuprinde patru trasee, pe o distanţă de 63,5 km, ocupând o suprafaţă totală de aproximativ 201.000 mp. Este o primă etapă
dintr-un proiect mai amplu, de 240 km", a precizat PMB.

Cele patru trasee sunt: Traseul 1- Piaţa Victoriei- Bd. Aviatorilor- Bd. Beijing- strada Nicolae Caranfil- Sos. Pipera- strada Alexandru Şerbănescu- Bd. Aerogării- DN1- Piaţa Presei Libere- Şos. Kiseleff- Bd. Constantin Prezan; Traseul 2- Piaţa Victoriei- Bd. Iancu de Hunedoara- Şos. Ştefan cel Mare- Şos. Mihai Bravu; Traseul 3- Calea Victoriei- Bd. Regina Elisabeta- Splaiul Independenţei- Bd. Naţiunile Unite; Traseul 4- Piaţa Libertăţii- Piaţa Constituţiei- Bd Unirii- Bd. Decebal- Bd. Basarabia- Stadionul Naţional.

Primăria Capitalei se află în etapa de obţinere a avizelor. Amenajarea pistelor va fi realizată de Compania Municipală Străzi, Poduri şi Pasaje.

Pe de altă parte, Primăria Capitalei urmăreşte introducerea unui sistem de transport public cu biciclete. Acesta va include crearea de staţii de închiriere și de parcări, precum și stimularea achiziţionării de biciclete, care se materializează în anul 2018 prin acordarea a 30.000 de vouchere pentru locuitorii Capitalei.

"Ne dorim ca mersul cu bicicleta să devină un mijloc de transport uzual în Capitală. Printre demersurile pe care municipalitatea le întreprinde în această perioadă se numără şi demararea procedurii de achiziţie a studiului de fezabilitate pentru realizarea unei reţele de piste de biciclete pe o suprafaţă de 100 km, printr-o convenţie încheiată cu Ministerul Mediului şi prin care se alocă 10 milioane de euro pentru realizarea acestui obiectiv. Intenţia PMB este de a acoperi axele Nord-Sud şi Est-Vest", a explicat primarul Gabriela Firea.

Comentarii