5.5 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăSocialGreva de la STB îi costă! 2.000 de angajați sunt cercetați disciplinar

Greva de la STB îi costă! 2.000 de angajați sunt cercetați disciplinar

Aproximativ 2.000 de angajați ai Societății de Transport București sunt cercetați disciplinar la o lună de la greva de cinci zile care a paralizat orașul.

Primii salariații au apărut vineri în fața comisiilor de anchetă. Directorul companiei susține că vor fi luate măsuri clare împotriva celor care nu și-au respectat obligațiile, de la avertismente până la desfacerea contractului de muncă, notează romania-actualitati.ro.

Motivele protestelor

Şoferii de autobuze, troleibuze și tramvaie au declanșat greva, nemulțumiți de salarii, de condițiile de lucru și au cerut atunci demisia directorului general, Adrian Criț, însă fără succes.

Acum cei care au provocat pagube la STB urmează să fie și ei penalizați sau chiar concediați, după caz. Potrivit contractului colectiv de muncă, neprezentarea fără motivație clară timp de 3 zile la locul de muncă se lasă cu desfacerea contractului.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Klaus Iohannis rămâne jupânul României

Coaliția de guvernare a decis: comasarea europarlamentarelor cu cele locale. Fiindcă totul se face cu „poporul și pentru popor” – nu-i așa? – liderii...

Până la Silicon Valley, se surpă Dorobanțiul și avem Valea Silicoanelo aici la noi

Ilustrație: Marian Avramescu Până când o să ne ducă președintele Partidului Social Democrat (PSD), premierul Marcel Ciolacu, călare pe porcul care zboară, spre Statele...

Klaus Iohannis rămâne jupânul României

Coaliția de guvernare a decis: comasarea europarlamentarelor cu cele locale. Fiindcă totul se face cu „poporul și pentru popor” – nu-i așa? – liderii...
Ultima oră
Pe aceeași temă