11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSocialGeneral american: „Militarii români sunt unii din cei mai buni din lume”

General american: „Militarii români sunt unii din cei mai buni din lume”

 La Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați a avut loc conferința „#We are NATO”, organizată în cadrul unei campanii naționale pentru a le prezenta în primul rând tinerilor date despre misiunile Armatei României în cadrul NATO, prezența NATO în România, Misiunea de Poliţie Aeriană de la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, argumentele politicii externe ale aliaţilor din cadrul NATO şi despre participarea militarilor români la misiuni şi operaţiuni NATO. Este a cincea conferință organizată în țară, după ce campania a fost lansată în luna decembrie, printr-o conferință care a avut loc la Facultatea de Drept din București și au mai fost organizate alte conferințe „#We Are NATO” la Iaşi, Braşov, Cluj Napoca şi Timişoara.

Au participat generalul de brigadă Thomas Carden, locţiitorul comandantului Diviziei Multinaţionale de Sud-Est, generalul de brigadă Iulian Berdilă, şeful Direcţiei Planificare Strategică din Statul Major al Apărării, reprezentanți MApN și membri ai Comisiei de Apărare a Camerei Deputaților.

 

Campania „#We are NATO” se adresează în primul rând tinerilor

Scopul campaniei „#We are NATO” este ca, împreună cu aliații din NATO, reprezentanții sistemului de Apărare să le explice românilor, în special tinerilor, rolul NATO în politica de apărare a țării. „Scopul acestei campanii este unul fundamental, mai ales că ne aflăm în anul Centenarului și încercăm să reliefăm această importanță a Alianței pentru cetățenii României, să le explicăm de ce Alianța are ca scop fundamental apărarea cetățenilor ei”, ne-a declarat generalul de brigadă Iulian Berdilă, şeful Direcţiei Planificare Strategică din Statul Major al Apărării.

Reprezentatul Marelui Stat Major a spus că această campanie se adresează în special tinerilor pentru că ei vor construi viitorul începând de la un prezent pe care trebuie să îl înțeleagă.

„În primul rând este datoria nostră să le explicăm momentul în care se găsește Alianța, caracterul de aliat responsabil al României și modul în care România participă la misiunile și operațiunile NATO. Bineînțeles că toți cetățenii sunt bineveniți la asemenea manifestări, dar această campanie se adresează unei grupe de vârstă între 16 și 24 de ani. Această grupă de vârstă este importantă, pentru că ei vor trebui să construiasă viitorul prin înțelegerea acestui prezent”, a mai precizat generalul de brigadă Iulian Berdilă.

 

Generalul Thomas Carden: „militarii români sunt unii din cei mai buni din lume”

Generalul de brigadă Thomas Carden  jr, locţiitorul comandantului Diviziei Multinaţionale de Sud-Est a apreciat rolul României, ca unul dintre membrii de bază a NATO, din 2004, de când a aderat la Alianţa Nord Atlantică şi până acum, ţara noastră participând la misiuni de menţinerea păcii cu aproximativ 60.000 de militari, situându-se pe primele locuri între statele membre contributoare la operaţii şi misiuni NATO. Generalul american a apreciat faptul că România este printre cei șase membri ai Alianței care alocă 2% din PIB pentru Apărare și a spus că militarii români sunt printre cei mai buni din lume.

„Este o plăcere pentru mine să fiu aici astăzi la evenimentul #WeAreNATO  pentru a prezenta informaţii legate de NATO pentru că acest eveniment este înainte de toate despre transparenţă. Totodată sunt aici şi pentru a sublinia succesul României ca membru NATO, unul din cele 6 state membre care, anul trecut, a alocat 2% din PIB pentru armată, lucru pe care îl consider un exemplu demn de urmat pentru toţi ceilalţi aliaţi NATO.

Vreau să vă spun că eu cred cu adevărat că militarii români sunt unii din cei mai buni din lume. Am avut recent o analiză a pregătirii trupelor Diviziei Multinaţionale de Sud Est iar militarii români au primit calificativul excelent în toate domeniile evaluate, ceea ce cred eu că reflectă profesionalismul şi devotamentul forţelor armate române”, ne-a declarat generalul de brigadă Thomas Carden .

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă