Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Garda de Mediu a aplicat anul trecut amenzi de aproape nouă milioane de euro

Garda Naţională de Mediu (GNM) a aplicat anul trecut aproape 2.000 de amenzi, în valoare totală de peste 39 milioane de lei (aproape nouă milioane de euro), şi a formulat 54 de sesizări penale în urma controalelor făcute.

Share

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

16.02.2018 - 07:03

Garda Naţională de Mediu a prezentat raportul de activitate pentru anul 2017, anunţând că s-au efectuat 40.691 acţiuni în domeniul controlului poluării şi în domeniul biodiversităţii, biosecurităţii şi ariilor protejate.

În urma acţiunilor, au fost aplicate 1.969 de amenzi, în valoare de 39.183.130 lei, şi 1.286 de avertismente. De asemenea, s-au emis 273 de dispoziţii de sistare temporară a activităţii şi s-au făcut 54 de sesizări penale. Comisarii din întreaga ţară au investigat anul trecut 209 evenimente care au dus la poluare accidentală.

Patruzeci de accidente au dus la poluări ale apei şi au fost cauzate, în principal, de scurgeri de ape uzate (tehnologice) sau menajere, precum şi de ape neepurate corespunzător sau de levigat provenit de la depozitele de deşeuri, de deversarea de substanţe chimice, de depozitarea necorespunzătoare a unor materii şi materiale. Alte 42 de evenimente au dus la poluarea solului, 44 de incidente au dus la poluarea aerului, iar în 53 de cazuri efectul a fost poliarea solului, aerului şi apei.

„Investigarea cauzalităţii evenimentelor enumerate mai sus (cu observaţia că au existat situaţii în care cauza imediată a fenomenului poluator nu a putut fi identificată) a condus la aplicarea a 12 amenzi contravenţionale însumând aproape 350.000 lei şi a unui avertisment”, au precizat reprezentanţii GNM.

Comentarii

loading...