18.4 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSocialEvenimentȘoferul ambulanței implicate în accidentul de la Iași rupe tăcerea: "Mergeam pe...

Șoferul ambulanței implicate în accidentul de la Iași rupe tăcerea: “Mergeam pe asfalt fără o roată”

Șoferul ambulanței implicate în accidentul de la Iași rupe tăcerea, vorbind despre catastrofa produsă la data de 1 februarie 2022. În accident au fost implicate o ambulanță, un microbuz și un autocamion TIR.

Șoferul ambulanței precizează că mașina lui nu era defectă și se afla în misiune. Imediat după accident, șoferul ambulanței a simțit cum mașina lui este încă în mișcare dar se freacă, practic, de carosabil. “Mergeam pe asfalt fără o roată”, a declarat șoferul Maricel Corban, citat de publicația Observator News. Acesta precizează că roata ambulanței nu a “sărit” (deci nu a fost o problemă tehnică a mașinii sale), ci s-a rupt din cauza ciocnirii cu camionul de 20 de tone. Roata care s-a rupt a fost cea din stânga față.

Șoferul ambulanței spune că autocamionul intrase pe contrasens, într-o curbă, acesta fiind momentul producerii tragediei. Accidentul a fost favorizat de faptul că drumul era acoperit cu polei.

În accidentul din localitatea Bălțați (județul Iași) au murit șapte oameni. Șoferul autocamionului TIR, socotit vinovat de accident, este unul dintre decedați. Celelalte persoane decedate se aflau în microbuz.

Accidentul de la Iași a produs moartea a șapte oameni

În schimb, toate persoanele care se aflau în ambulanță au supraviețuit. La momentul accidentului, ambulanța transporta o femeie însărcinată. La scurt timp după ce a ajuns acasă, femeia a născut un copil sănătos.

Șoferul ambulanței deplânge moartea victimelor, inclusiv a șoferului de pe TIR, despre care știe că tocmai urma să se căsătorească. Logodnica șoferului de pe TIR este chiar prietenă cu fiica șoferului ambulanței.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Jurnalismul european reflectă provocările societății contemporane: Abuzuri, Traume și Sănătate Mentală

În cadrul celei de-a 12-a ediții a European Press Prize, 25 de povești din cinci categorii au fost nominalizate, din care mai mult de...

Jurnalismul european reflectă provocările societății contemporane: Abuzuri, Traume și Sănătate Mentală

În cadrul celei de-a 12-a ediții a European Press Prize, 25 de povești din cinci categorii au fost nominalizate, din care mai mult de...

Gabriel Resources şi Roşia Montană Gold Corporation, acțiuni în instanțe prin care contestă sechestrul pus de autorităţile române

Acţionarul majoritar al companiei Roşia Montană Gold Corporation SA, Gabriel Resources, a dat în judecată Oficiul Registrului Comerţului de pe Lângă Tribunalul Alba, Agenţia...
Ultima oră
Pe aceeași temă