4.5 C
București
miercuri, 25 decembrie 2024
AcasăSocialEvenimentProcurorii au blocat peste 155 milioane euro în 2021 în proceduri penale

Procurorii au blocat peste 155 milioane euro în 2021 în proceduri penale

155 milioane euro erau blocați în proceduri judiciare penale la 30 iunie 2021 în contul unic ANABI (Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate).

Mai mult, peste 6 milioane euro reprezintă suma totală confiscată sau rezultată din valorificarea bunurilor confiscate în 2020, arată ONV LAW.

O nouă ordonanţă de urgenţă (OUG) adoptată săptămâna aceasta permite poliţiei şi procurorilor accesul direct la informaţii despre conturi bancare şi tranzacţii.

Până acum aceste date puteau fi obținute doar de la ANAF.

Prin noua ordonanță, autoritățile nu vor avea acces la sumele aflate în conturile bancare, ci doar la locul (banca) unde acestea sunt deschise și dacă acestea sunt sau nu active.

Astfel, autoritățile le pot indisponibiliza (bloca) încă din stadiul de anchetă.

Adoptarea OUG va asigura o mai buna protecție și un grad mai bun de recuperarare a sumelor de bani de către cei prejudiciați.

În plus, în cazul ANABI, instituția are acces direct pentru dosarele cu solicitare externă, crescând astfel șansele de a primi informații de aceeași valoare din alte țări.

Conform datelor DNA, în lunile iunie și iulie 2021, în dosarele anticorupție instrumentate de instituție au fost condamnați 53 de inculpați, pentru infracțiuni de luare și dare de mită, trafic de influență, fraudarea fondurilor europene, evaziune fiscală. 

Printre cei condamnați definitiv se află un deputat, un trezorier partid, un director și manager de spital, doi directori Poșta Română, un șef Direcție agricolă, un rector universitar, un avocat.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

„Urbi et Orbi”. Papa Francisc a transmis tradiționalul său mesaj

Papa Francisc a transmis, pe 25 decembrie 2024, tradiționalul său mesaj "Urbi et Orbi" din Bazilica Sfântul Petru, adresându-se lumii cu apeluri pentru pace...

Inspector RAR, trimis în judecată pentru multiple infracțiuni de corupție

Rețeaua facilita, contra cost, atestarea falsă a efectuării inspecțiilor tehnice periodice (ITP) pentru vehicule care nu erau prezente în stațiile de inspecție Procurorii Direcției Naționale...

Programul de guvernare propune stimulente pentru tinerii absolvenți și subvenții pentru angajatori

Tinerii absolvenți care se angajează pentru prima dată cu un contract de muncă pe perioadă nedeterminată vor primi o primă de stabilitate pe o...
Ultima oră
Pe aceeași temă