6.6 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăSocialEvenimentIncendiu la o pensiune din Călimănești. Un om a murit, trei persoane...

Incendiu la o pensiune din Călimănești. Un om a murit, trei persoane au fost duse la spital

Un incendiu raportat la o pensiune din orașul Călimănești (județul Vâlcea) s-a soldat cu decesul unei persoane și cu rănirea altor trei oameni.

Persoana decedată ar fi un angajat al pensiunii. Angajatul a fost găsit găsit inconştient la mansarda clădirii, având arsuri ușoare la nivelul brațelor. Ulterior însă, salvatorii au anunțat decesul acestei persoane.

Alte trei persoane au fost transportate la spital. Una dintre ele ar fi patronul pensiunii iar celelalte două persoane sunt angajați ai acesteia.

La momentul declanșării incendiului, în clădire ar fi fost cazate două familii, formate din patru adulți și patru copii. Toți acești turiști au reușit să se autoevacueze înainte de sosirea pompierilor.

„Pompierii militari intervin, în aceste momente, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o pensiune, în localitatea Călimăneşti. Apelul a venit prin SNUAU 112 la ora 06:01. Au fost alocate de urgenţă forţe din cadrul Detaşamentului de Pompieri Râmnicu Vâlcea şi Staţiei de Pompieri Brezoi, cu cinci autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţime, o autospecială de transport personal şi victime multiple şi o ambulanţă SMURD, precum şi o ambulanţă SAJ. A fost direcţionat spre locul evenimentului şi SVSU din localitate. La sosirea echipajelor operative incendiul se manifesta la nivelul mansardei, la o cladire cu 2 etaje, cu degajări mari de fum”, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) al județului Vâlcea.

Până la acest moment nu s-au făcut declarații cu privire la cauza incendiului.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Teodosie, cu barbă, dar totuși ciuntit ca mitropolit

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a ieșit de la ședința Sfântului Sinod al bărboșilor, încă prezentând păr...
Ultima oră
Pe aceeași temă