Fostul premier Florin Cîțu critică noua Lege a pensiilor, susținând că „nu era nevoie de această lege electorală a lui Marcel Ciolacu”, întrucât, chiar și fără această lege, „pensiile ar fi crescut de la 1 ianuarie oricum cu 13,8 la sută”.
“Noi suntem în faliment în 2023, dar aruncăm această bombă nucleară în economie în 2024. Pentru români trebuie să fie foarte clar că pensia ar fi crescut de la 1 ianuarie oricum cu 13,8%. Nu era nevoie de această lege electorală a lui Marcel Ciolacu”, subliniază fostul premier Cîțu.
Fostul premier susține că președintele Iohannis, când va primi legea pentru promulgare, n-ar trebui s-o promulge ci să retrimită textul la Parlament.
„Mai sunt câteva filtre: președintele Iohannis dacă este reponsabil o va retrimite în Parlament, dacă pe președinte îl interesează bunăstarea românilor și stabilitatea economică a României va retrimite această lege în Parlament și va fi refăcută pentru a intra în bugetul de anul viitor, Comisia Europeană, la fel, dacă nu joacă politic ar trebui să spună nu acestui proiect de lege pentru că acea deviere de la deficit se va adânci, asta înseamnă că România va rămâne în procedură de deficit excesiv mulți ani de acum înainte și al treile filtru care va fi cel mai dureros, piețele financiare care au început deja să ne penalizeze cu dobânzi mai mari. Nici nu a fost promulgată această lege și dobânzile au crescut. Pentru români există doar două speranțe, Klaus Iohannis dacă e responsabil și Comisia Europeană dacă nu joacă politic”, susține fostul premier Cîțu.
Camera Deputaților a aprobat proiectul Legii Pensiilor în după-amiaza de 20 noiembrie 2023. Cu o săptămână mai înainte, proiectul fusese aprobat de Senat, cu majoritate de voturi. În ziua votului din Senat, Florin Cîțu anunța că el, în calitate de senator, a votat împotriva proiectului. „Această lege votată astăzi în Senat, copiată de Ciolacu de la Dragnea, aruncă România în brațele FMI și scade rating-ul de țară la JUNK. Cei care susțin această lege TREBUIE să-și asume și consecințele DEVASTATOARE pentru România și pentru români”, avertiza, după votul din Senat, fostul premier Cîțu.
Întrucât a fost aprobat atât de Senat cât și de Camera Deputaților, textul trebuie să fie trimis președintelui României, pentru a fi promulgat.
Urmărește România Liberă pe X, Facebook și Google News!