8.8 C
București
luni, 18 octombrie 2021

Școlile vor avea laboratoare de informatică, promite ministrul Sorin Cîmpeanu

Școlile vor avea laboratoare de informatică. Această promisiune a fost făcută de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a anunțat acest lucru în dimineața zilei de marți, 14 septembrie. Declarația a fost făcută la Şcoala Gimnazială „Constantin Stere” din comuna Bucov (județul Prahova).

„Este un lucru absolut necesar introducerea noilor tehnologii în şcoli”, a precizat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

„Am spus că echitatea este problema de bază a învăţământului românesc. Este nevoie să ne concentrăm îndeosebi pe şcolile din mediul rural, pentru a reduce diferenţele. Accesul elevilor din şcolile din mediul rural la noile tehnologii este extrem de important”, a subliniat ministrul.

La ora actuală, cel mai modern laborator școlar este la Bucov, pe care l-a vizitat ministrul Cîmpeanu.

Școlile vor avea laboratoare de informatică

Elevii care se instruiesc într-un asemenea laborator pot interacționa cu elevi sau cu profesori din alte țări, în timp real.

În laboratorul din Bucov, elevii pot urma lecții de fizică, chimie, biologie sau geometrie.

Pentru prima dată ȋn România, elevii din mediul rural au acces gratuit la educație digitală inteligentă și creativă prin intermediul SmartLab Bucov. Costurile proiectului s-au ridicat la 120.000 de euro și au fost suportate de șase companii private. 

,,Am realizat că nu este suficient să avem astfel de laboratoare ȋn cinci, șase, zece școli, dacă nu avem o viziune de ansamblu asupra educației, la nivel național. Și datorită succesului de care se bucură proiectul SmartLab, am inclus ȋn Planul Național de Redresare și Reziliență, crearea a ȋncă 1.175 de asemenea laboratoare digitale inteligente”, a declarat Laszlo Borbely, Consilier de Stat la Cabinetul Prim-Ministrului, și coordonator al Departamentului de Dezvoltare Durabilă din cadrul Secretariatului General al Guvernului. 

Anul de învățământ s-a deschis în format fizic la data de 13 septembrie 2021 în toate școlile din România. Toți oficialii români, inclusiv președintele Iohannis, au declarat că doresc pe cât posibil să se continue cursurile în format fizic, în ciuda pandemiei.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă