12.5 C
București
vineri, 8 noiembrie 2024
AcasăSocialEducațieElevii români sunt vicecampioni mondiali la Olimpiada Internațională de Fizică

Elevii români sunt vicecampioni mondiali la Olimpiada Internațională de Fizică

Olimpiada Internațională de Fizică din anul 2022 a plasat România pe locul al doilea în lume și pe primul loc în Europa, a anunțat ministrul Educației, profesorul dr. Sorin Cîmpeanu.

„Un alt rezultat excepțional al elevilor români! La Olimpiada Internațională de Fizică (IPhO2022), echipa României a obținut un rezultat excepțional, clasându-se pe locul 2 la nivel mondial, fiind de departe cea mai bună echipă din Europa”, a subliniat ministrul Cîmpeanu.

Vlad Ștefan Oros, elev la Liceul „Grigore Moisil” din Timișoara, a cucerit o medalie de aur și a fost cel mai bun concurent european.

Elevii Andrei-Darius Dragomir, Alexandru Momoiu și Răzvan-Gabriel Marcu, toți trei de la Liceul Internațional de Informatică București, au obținut, fiecare, câte o medalie de aur. George-Cristian Ardeleanu, elev la Liceul Internațional de Informatică București, a obținut o medalie de argint. Merită amintit faptul că Liceul Internațional de Informatică din București este un liceu privat.

Din punctul de vedere al medaliilor la Olimpiadă, pe primul loc mondial s-a plasat echipa Chinei, cu cinci medalii de aur. Pe locul al doilea au fost, la egalitate, România și Coreea de Sud. Ambele țări au cucerit câte patru medalii de aur și una de argint. Imediat după ele a fost echipa SUA, cu trei medalii de aur și două medalii de argint.

Olimpiada Internațională de Fizică s-a desfășurat online

A 52-a Olimpiadă Internațională de Fizică a fost organizată online de Elveția. La concurs au participat 369 de elevi. Echipa României a fost coordonată de profesor dr. Delia Constanța Davidescu și de conferențiar universitar dr. Adrian Dafinei. Participarea României a fost susținută de Ministerul Educației împreună cu Societatea Română de Fizică.

Cu puține zile mai înainte, România s-a plasat pe locul 5 la Olimpiada Internațională de Matematică. Și acolo, o prezență foarte bună au avut-o elevii de la Liceul Internațional de Informatică din București.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Parlamentul European blochează propunerea Ungariei pentru funcția de comisar european

Parlamentul European a refuzat să aprobe numirea lui Oliver Varhelyi, candidatul propus de Ungaria pentru funcția de comisar european pentru sănătate publică și bunăstarea...

Airbus va trebui să își dubleze livrările lunare pentru a atinge obiectivul anual de livrări de avioane

Airbus SE se confruntă cu o provocare semnificativă în ultimele două luni ale anului, fiind necesar să dubleze livrările lunare de avioane pentru a...

Românii aleg tot mai mult viața la țară: aproape 63.000 de orășeni s-au mutat în mediul rural în 2023

Anul 2023 a marcat un record pentru migrarea din orașe spre sate, cu aproximativ 63.000 de români care au ales să abandoneze viața urbană...
Ultima oră
Pe aceeași temă