10.2 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSocialCum se încheie semestrul școlar

Cum se încheie semestrul școlar

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, pentru “România liberă”, că a discutat cu conducerile universităților de medicină și farmacie din țară, ca aceste instituții de învățământ superior să organizeze o serie de webinarii pentru cadrele didactice, în care să se ofere informații despre vaccinul anti-COVID-19.

“Sunt instituții de specialitate, iar, în această situație, cu toții așteptăm informații de la medici”, ne-a explicat Sorin Cîmpeanu.

 

Soluțiile ministerului

La începutul acestei săptămâni, ministrul Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu, a organizat o videoconferință cu inspectorii școlari generali, tema principală fiind identificarea numărului de elevi aflați în situație de risc cu privire la neîncheierea situației școlare pentru semestrul I, precum și măsurile ce se impun în această situație.

“La acest moment, conform datelor transmise de către unitățile școlare, prin intermediul inspectoratelor școlare județene/ISMB, se estimează că un număr de cca.65.000 de elevi se află în situație de risc cu privire la neîncheierea mediei pe semestrul I din cauza imposibilității de acces la resursele tehnologice – factor principal, la care se adaugă și alte motive precum neparticiparea la cursuri, situații medicale etc. Trebuie avut în vedere că, în ultimii ani, numărul elevilor care se aflau anual în această situație era de aproximativ 15.000”, precizează Ministerul Educației, într-un comunicat de presă remis cotidianului național “România liberă”.

Măsurile necesare identificate până în acest moment de ministerul de resort sunt:

1. Desfășurarea de activități remediale pe parcursul semestrului al II-lea, cu identificarea surselor de finanțare pentru plata cadrelor didactice.

2. Prelungirea perioadei de încheiere a situațiilor școlare neîncheiate în semestrul I, de la patru până la opt săptămâni de la revenirea la cursuri în semestrul al II-lea.

3. Posibilitatea încheierii mediilor cu minimum două note, indiferent de numărul orelor alocate săptămânal fiecărei discipline.

„Regulamentul de organizare și funcționare a învățământului preuniversitar permite deja să se încheie mediile în patru săptămâni de când copilul, elevul, revine la școală. Astăzi, am luat decizia să extindem această perioadă la opt săptămâni pentru a avea timp profesorii să pregătească, să compenseze pierderile prin aceste acțiuni remediale,” a declarat Sorin Cîmpeanu, la televiziunea publică.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Ministrul Andrei Spînu, din echipa Maiei Sandu, îi acuză de trădare pe politicienii care s-au dus la Moscova

Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii al Republicii Moldova, îi acuză de trădare pe acei politicieni care și-au ținut congresul la Moscova. Înainte să fie numit ministru,...

SAMEDAY anunță intenția de preluare a companiei de curierat Sprinter din Ungaria

Ca parte a strategiei de extindere a infrastructurii de livrare din regiune, SAMEDAY, compania care a introdus livrarea în easybox în piața din România,...

Fiul lui Piedone și-a depus candidatura pentru Primăria Sectorului 5

Vlad Popescu Piedone și-a depus, luni, la Biroul Electoral Central (BEC), candidatura pentru Primăria Sectorului 5, potrivit unui comunicat al partidului PUSL. Candidatul Partidului Umanist...
Ultima oră
Pe aceeași temă