13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSocialCompaniile caută în continuare angajaţi, dar pe aceleaşi salarii ca anul trecut

Companiile caută în continuare angajaţi, dar pe aceleaşi salarii ca anul trecut

Potrivit datelor celui mai recent sondaj efectuat de platforma de recrutare BestJobs în rândul companiilor, unul din patru angajatori care continuă recrutările în perioada următoare oferă pachete salariale neschimbate faţă de finalul anului trecut, iar unul din doi a crescut oferta salarială cu până la 5% în speranţa de a atrage candidaţi pentru poziţiile noi.

”Aproximativ 18% dintre companii susţin că ofertele lor salariale vor fi cu 5-10% mai mari şi doar 6,5% estimează o creştere între 10% şi 20% a pachetelor salariale pentru poziţiile deschise în ultimul trimestru. Comparativ, 18% dintre angajatori erau dispuşi în aceeaşi perioadă a anului trecut să ofere pachete salariale cu 10%-20% mai generoase pentru poziţiile noi”, se arată în comunicat.

În plus, 52% dintre angajatori spun că dezvoltarea business-ului este principalul motor pentru recrutările din ultimul trimestru. Alţi 28,6% caută oameni pentru a compensa plecările din companie de pe parcursul anului, în timp ce aproape doi din zece angajatori au nevoie de noi angajaţi pentru a compensa deficitul general de personal.

”Astfel, şapte din zece companii participante la sondajul BestJobs estimează că până la finalul anului vor deschide până la 10 poziţii noi, 14,3% afirmă că vor avea între 11 şi 20 de poziţii de acoperit, iar unul din zece angajatori va deschide peste 20 de noi poziţii. Pentru fiecare poziţie, jumătate dintre companii vor recruta un singur angajat, iar patru din zece vor recruta între 2 şi 5 angajaţi”, se arată în comunicat.

Peste jumătate din noile poziţii (54%) vor fi pentru muncitori calificaţi şi necalificaţi, iar restul de 46% sunt pentru angajaţi de birou (white collars). Vânzările rămân domeniul cu cea mai mare cerere de angajare (36%), urmate de inginerie (27%), IT (24,7%), producţie (23,4%), logistică (20,8%), administrativ (19,5%), financiar-contabil (13%), customer service (11,7%), marketing şi comunicare (11,6%), business development (10,4%).

De altfel, în opinia angajatorilor, poziţiile cel mai greu de ocupat până la finele anului vor fi cele de ingineri de diferite specializări, muncitori calificaţi şi necalificaţi, precum şi specialişti în IT, vânzări şi marketing. Nivelul de experienţă cel mai solicitat rămâne cel mediu, de 2-5 ani.

Cele mai citite

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă