Foto: Arhivă

Colectarea deșeurilor susține procesul de introducere a tabletelor în școli

Activitatea de colectare a deșeurilor susține și procesul de dotare a școlilor cu tablete necesare învățământului online.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

22.12.2020 - 16:25

Elevii Colegiului Național „Mihai Viteazul” din București participă la o campanie de responsabilitate socială lansată de compania românească Metaminds.

Circa 150 de elevi, membri ai Fundației ”Floare de Colț” din cadrul Colegiului Național “Mihai Viteazul” vor fi implicați, timp de trei luni, într-o acțiune de colectare selectivă. În cadrul unei platforme dedicate create de Metaminds, elevii vor încărca fotografii cu deșeurile colectate, cărora le vor corespunde un anumit număr de puncte.

Punctele se cuantifică ulterior într-un număr de tablete care vor fi donate către elevii Școlii Gimnaziale “Scorțoasa” din județul Buzău, pentru a asigura copiilor din mediul rural accesul la un act educațional de calitate, în condițiile în care cursurile s-au mutat în online din cauza pandemiei.

“Elevii noștri au fost implicați de-a lungul anilor în multe inițiative în zona de protecție a mediului, însă campania realizată alături de Metaminds este cu totul specială datorită beneficiului dublu. Pe de-o parte elevii sunt implicați într-un proiect de reciclare, pe de altă parte implicarea lor voluntară are impact asupra copiilor din medii defavorizate care au acces redus la educație, mai ales în contextul actual. Sperăm ca tot mai multe companii să se implice în astfel de inițiative prin care să susțină elevii să se autodepășească”, a explicat Petre Stoinea, coordonatorul Fundației ”Floare de Colț” și profesor în cadrul Colegiului Național “Mihai Viteazul”.

Comentarii