8.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSocialCarduri contactless pentru elevi și studenți

Carduri contactless pentru elevi și studenți

În luna octombrie a acestui an, Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) a purtat discuţii cu reprezentanţii Metrorex SA, solicitând punerea în circulaţie a cardurilor de tip contactless în 2020, cu prioritate pentru elevi şi studenţi.

METROREX a anunţat în data de 23 decembrie a.c. lansarea acestor carduri, onorând astfel angajamentul asumat.

 

Casierii speciale

Astfel, METROREX începe distribuirea cardurilor contactless pentru abonamentele lunare ale elevilor şi studenţilor în casieriile speciale, după cum urmează:

– Universitate, începând cu 24.12.2020;

– Piaţa Unirii, începând cu 28.12.2020;

– Piaţa Unirii 2, începând cu 29.12.2020;

– Gara de Nord 1, începând cu 30.12.2020.

METROREX precizează că începând cu luna ianuarie a anului 2021, cardurile contactless pot fi procurate de către elevi şi studenţi de la toate casele speciale.

“În continuare, ANOSR depune eforturi pentru ca studenţii să poată achiziţiona bilete şi abonamente la preţ redus prin toate automatele de vânzare, militând, de asemenea, pentru reducerea birocraţiei şi a timpului de aşteptare la casele de bilete!”, se precizează într-un comunicat de presă al ANOSR.

Reprezentanții studenților susțin că vor ține legătura cu transportatorul.

“METROREX este un nou furnizor de servicii publice care se aliniază tendinţelor de a accelera ritmul de digitalizare în contextul pandemic. Desigur, adevărata schimbare în acest domeniu se va realiza atunci când orice student va putea achiziţiona abonamente sau bilete la preţ redus de la orice casă de bilete sau automat de vânzare din staţiile de metrou. ANOSR va menţine dialogul cu Metrorex pentru paşii necesari acestei măsuri în cadrul strategiei mai largi a federaţiei pe componenta de digitalizare” a declarat președintele ANOSR, Horia-Şerban Onița, citat în comunicat.

Acordarea facilitatilor pentru transportul cu metroul pentru elevi si studenti:

Conform Legii Educației Naționale nr. 1/2011 (varianta actualizată), art. 205, alin (2) “În timpul anului universitar, studenții înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență, în instituțiile de învățământ superior acreditate, în vârstă de până la 26 ani, beneficiază de tarif redus cu minimum 50% pe mijloacele de transport în comun, transportul intern auto, feroviar și naval”.

Elevii beneficiază de gratuitate la transortul cu metroul, pe tot parcursul anului, în baza unui abonament lunar.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă