Au fost promisiuni, nu și bani. Pensiile nu puteau crește cu 40 la sută chiar dacă nu venea pandemia

Premierul Orban a recunoscut, luni seară, că era greu să fie mărite pensiile cu 40 la sută, de la data de 1 septembrie 2020, chiar dacă nu intervenea criza economică generată de pandemia de coronavirus.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

02.06.2020 - 19:24

Întrebat ce șanse are o mărire a pensiilor cu 40 la sută din septembrie 2020, așa cum s-a promis la începutul anului, premierul Orban a recunoscut că o mărire cu 40 la sută "ar fi fost foarte dificilă şi în condiţii de normalitate economică".

Șeful Guvernului și al PNL spune acum că această promisiune a fost "o nucă fierbinte, care a fost pregătită din timp de PSD".

“Ceea ce este fără un fundament economic solid e foarte greu de pus în practică, pentru că toate plăţile acestea ale pensiilor se fac din veniturile pe care le încasează fie fondul de pensii din contribuţiile de pensii pe care le plătesc cetăţenii români, fie prin subvenţiile pe care le dă, tot din taxele şi impozitele plătite de cetăţeni, se dau transferuri de la bugetul de stat prin subvenţionarea fondului de pensii. Aici este, cum să zic, o nucă fierbinte, care a fost pregătită din timp de PSD, pentru cazul în care ei pierd puterea să aibă cu ce să recupereze capital electoral", a susținut premierul Orban.

Comentarii