22.8 C
București
marți, 25 iunie 2024
AcasăSocialAsociația MaiMultVerde a instalat o barieră plutitoare la Orșova, pe râul Cerna

Asociația MaiMultVerde a instalat o barieră plutitoare la Orșova, pe râul Cerna

Împreună cu Asociațiile Ape fără Plastic și Mod of Life, precum și cu Administrația Bazinală de Apă Banat, Asociația MaiMultVerde a instalat pe râul Cerna, la Orșova, o barieră plutitoare, cu scopul de a opri și colecta deșeurile aduse de apă.

Aceasta este cea de-a doua braieră plutitoare montată de Asociația MaiMultVerde, prima fiind cea de pe râul Jiu, de pe lacul de acumulare al barajului Ișalnița, aflat în apropierea municipiului Craiova. Bariera de pe Jiu a fost instalată în iunie 2020, iar până în prezent au fost colectate cu ajutorul acesteia 7 tone de deșeuri.

Alături de Asociația Mod of Life, Asociația MaiMultVerde a desfășurat la Drobeta Turnu-Severin numeroase activități educative pentru toate vârstele, la care au participat sute de persoane – jocuri și ateliere tematice creative, expoziție foto stradală, flash mob, toate concepute special pentru a promova un comportament responsabil legat de prevenirea poluării cu plastic a apelor.

Acțiuni similare au avut loc și în alte orașe înscrise în programul Cu Apele Curate – Cernavodă, Zimnicea, Oltenița, Turnu Măgurele, Giurgiu, Galați, Brăila.

 

Cele mai citite

VIDEO. Julian Assange a fost eliberat

"Julian Assange este liber", părăsind Marea Britanie şi închisoarea de înaltă securitate de lângă Londra unde a fost încarcerat timp de cinci ani, a...

Iohannis le arată Tricolorilor că n-a fost așa rău cu Belgia: pe el Rutte l-a bătut de la vestiare

Ilustrație: Marian Avramescu Spre deosebire de prima partidă a Naționalei României la Turneul Final al Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2024, în care...
Ultima oră
Pe aceeași temă