17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSocialAdmiterea la Medicină se ține în Romexpo

Admiterea la Medicină se ține în Romexpo

Aceasta a fost decizia Senatului UMF, după ce, inițial, se discuta despre concurs de admitere susținut pe Arena Națională.

Pentru concursul de admitere în UMF “Carol Davila”, concurs ce va avea loc duminică, 26 iulie, începând cu ora 09:00, în mai multe locaţii din Centrul Expoziţional Romexpo, în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, precum şi la Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală (FMAM) s-au înscris 3.326 de candidaţi, dintre care 28 sunt absolvenţi de liceu care au obţinut media 10 la examenul de bacalaureat, iar 46 sunt olimpici naţionali şi internaţionali. Aceştia, cu excepţia celor 46 de olimpici care sunt declaraţi deja admişi, vor concura pentru ocuparea celor 1.114 locuri, din totalul de 1.160, finanţate de la bugetul de stat şi 292 locuri cu taxă scoase la concurs.

 

Cifrele pe specializări

În ceea ce priveşte repartizarea cifrei de şcolarizare pe facultăţi pentru admiterea în anul universitar 2019-2020, aceasta creionează pentru specializarea “medicină” (360 de credite, pentru o durată de 6 ani de studiu) un număr de 660 locuri finanţate de la buget şi 150 locuri cu taxă. Pentru specializarea “medicină dentară” (360 de credite, pentru o durată de 6 ani de studiu) regăsim un număr 180 locuri finanţate de la buget şi 100 locuri cu taxă, la Facultatea de Farmacie , (300 de credite pentru 5 ani de studiu) sunt scoase la concurs 150 locuri finanţate de la buget şi 20 locuri cu taxă, în timp ce la FMAM , pe segmentul Moaşe şi Asistenţă Medicală Generală (4 ani de studiu, 240 de credite) sunt 95 locuri finanţate de la buget şi 4 locuri cu taxă, iar pentru alte specializări FMAM ( 3 ani de studiu şi 180 de credite) au fost repartizate 75 de locuri finanţate de la buget şi 18 de locuri cu taxă, alte 4 locuri fiind scoase la concurs pentru absolvenţii din centrele de plasament.

După cum declara rectorul Viorel Jinga, într-un interviu acordat “România liberă”, UMF București se așteaptă să-și ocupe toate locurile scoase la concurs, din această sesiune.

Taxa de studiu stabilită de către Senatul UMF “Carol Davila” pentru ciclul de studii universitare de licenţă pentru anul universitar 2020-2021 este de 9000 lei /an de studiu pentru Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie şi 6000 lei/an de studiu pentru FMAM. Taxa de studiu anuală va fi platită în 3 tranşe (prima tranşă – 50% din taxa anuală, a doua tranşă – 25% din taxa anuală şi a treia tranşă – 25% din taxa anuală).

“Pandemia COVID 19 a generat o schimbare radicală în ceea ce priveşte modul de organizare a examenului de admitere de anul acesta , impunând condiţii stricte în ceea ce priveşte măsurile de prevenţie împotriva răspândirii infecţiei cu noul Coronavirus . În acest sens, una dintre opţiuni a fost alegerea Centrului Expoziţional Romexpo ca locaţie pentru desfăşurarea concursului, spaţiul de peste 10.000 de metri pătraţi, ce cuprinde Pavilioanele B1, B2, C1 şi C2 fiind unul extrem de generos”, se precizează într-un comunicat al UMF.

Mai multe detalii despre admitere aici.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă