12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSocialAdmitere la SNSPA. Peste 3000 de candidați pe 800 de locuri

Admitere la SNSPA. Peste 3000 de candidați pe 800 de locuri

Duminică, 21 iunie 2020, s-au afișat rezultatele preînscrierii online pentru toate facultățile din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), preînscriere la care au participat circa 3100 de elevi aflați la finalul ciclului liceal.

Preînscrierea online s-a desfășurat în perioada 18 mai – 16 iunie 2020, pentru a le oferi liceenilor posibilitatea de a afla care sunt șansele reale de a fi admiși la facultate, înainte de începerea examenului de bacalaureat, precizează un comunicat transmis, duminică, de SNSPA.

Candidații care s-au preînscris online la programele de studii ale Facultății de Administrație Publică, Facultății de Comunicare și Relații Publice sau Facultății de Management au completat media generală obținută în clasa a XI-a, care reprezintă media de admitere, iar candidaţii preînscriși la Facultatea de Științe Politice au fost evaluați în urma unei pretestări online. Clasificarea candidaților preînscriși s-a realizat conform opțiunilor selectate, în ordinea descrescătoare a mediilor.

SNSPA scoate la concurs 800 de locuri fără taxă la cele 10 programe de studii universitare de licență. Pentru a fi declarați admiși la facultate, în limita locurilor repartizate la buget și taxă, prezentate în oferta educațională pentru anul universitar 2020-2021, candidații preînscriși vor încărca în contul lor de candidat dovada promovării examenului de Bacalaureat.

„Peste 3100 de tineri din toată țara ne-au arătat că își doresc să devină studenți SNSPA. Întregul proces al pre-admiterii s-a desfășurat în mediul online și, indiferent de locul în care s-au aflat candidații, au ales să fie preînscriși la unul sau mai multe programe de licență, de la toate cele patru facultăți ale SNSPA. Anul acesta, concurenţa la SNSPA este mai mare decât în alți ani, fiind în medie de patru candidaţi pe un loc la buget, pe toată universitatea”, a declarat rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie.

Duminică, 19 iulie 2020, SNSPA va afișa lista tuturor candidaților admiși la cele patru facultăți ale universității, iar în perioada 20-23 iulie 2020, fiecare candidat va confirma locul la programul de studii la care a fost admis și se va înmatricula.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...
Ultima oră
Pe aceeași temă