Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Actuala Putere dorește închiderea minelor din Valea Jiului, susține liderul PSD, Marcel Ciolacu

Actuala Putere dorește închiderea minelor din Valea Jiului, întrucât îi urăște pe mineri, susține liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 22.02.2021 - 10:36

Actuala Putere dorește închiderea minelor din Valea Jiului, întrucât îi urăște pe mineri, susține liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Așa se explică, în opinia liderului PSD, faptul că problemele revendicate de minerii din Valea Jiului au dus la blocarea în subteran, în semn de protest, a aproape o sută de oameni, dar fără ca aceste probleme să fie rezolvate.

În seara zilei de duminică, 21 februarie 2021, în subteranul minei Lupeni se mai aflau circa 70 de lucrători. Unii dintre ei au declarat că, dacă salariile nu le vor fi plătite, sunt pregătiți chiar să intre în greva foamei. 

"Este o indolenţă aproape criminală. Să ţii 70 de mineri în subteran - inflamezi întreaga Valea Jiului pentru nişte restanţe. Minerii nu revendică altceva decât munca pe care au prestat-o. Nu doresc nici măriri de salarii, nu vor nici un fel de beneficii, sporuri, ei nu şi-au primit efectiv banii, salariile. Vorbim de 3.300 de mineri în toată Valea Jiului. Ştim că, la un moment dat, aveam şi 60.000 de mineri. Nu mai putem vorbi de o situaţie pe care să nu o poţi gestiona guvernamental", a explicat, duminică seară, la un post de televiziune, președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Comentarii