Accident în județul Timiș. Un tren cu 400 de călători a lovit un TIR

Un tren de călători în care se aflau 400 de persoane, care circula pe ruta Timişoara – Bucureşti, a lovit un TIR, sâmbătă, în judeţul Timiş, informează Mediafax.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 21.04.2018 - 16:53

În urma accidentului, unul dintre mecanicii locomotivei a fost ușor rănit, iar locomotiva este avariată.

Traficul feroviar este blocat.

Şeful Serviciului Siguranţa Circulaţiei din cadrul Regionalei CFR Timişoara, Cristian Udrea, a declarat, sâmbătă, că accidentul feroviar a avut loc între oraşul Lugoj şi localitatea Tapia, din judeţul Timiş.

“În jurul orei 15.03, între Lugoj şi Tapia, la trecerea la nivel de la kilometrul 513+625 sat, trenul 1798, care circula de la Timişoara la Bucureşti, a surprins şi lovit un TIR, fiind produse avarii la locomotivă, iar mecanicul acuză o lovitură la mână. Locomotiva se va înlocui, urmează să dăm locomotivă de ajutor şi să facem gabaritul acolo”, a afirmat Cristian Udrea.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş, în tren se aflau aproximativ 400 de persoane, niciuna nefiind rănită. De altfel, nici mecanicul, deși rănit, nu a dorit să fie transportat la spital.

Conform poliţiştilor timişeni, de vină pentru producerea accidentului feroviar este şoferul TIR-ului, de 46 de ani, care nu a oprit înainte de trecerea la nivel cu calea ferată.

Comentarii