15 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSocial74 de români pleacă în Austria cu primul tren destinat lucrătorilor din...

74 de români pleacă în Austria cu primul tren destinat lucrătorilor din centrele de îngrijre

Cei 74 de muncitori din 18 judeţe ale României care vor pleca spre Viena, duminică seară, au deja contracte de muncă în această ţară. Cei mai mulţi au mai lucrat în Austria, iar acum fac schimbul de tură.

După ce vor ajunge la Viena, muncitorii vor fi testaţi pentru coronavirus, iar mai apoi îşi vor prelua locurile de muncă, în special de îngrijire a bătrânilor.

Trenul special de Viena pleacă de la Timişoara în jurul orei 21.00.

Potrivit CFR Călători, au fost pregătite două perechi de trenuri pe rutele Viena-Timişoara (în 9 şi 12 mai) şi Timişoara-Viena (în 10 şi 13 mai). “Efectuarea transportului se va realiza cu condiţia ca partea austriacă să colecteze suficiente rezervări pentru ocuparea vagoanelor”, a transmis CFR Călători.

Conform sursei citate, toate trenurile vor fi formate numai din vagoane cuşetă, fiecare garnitură având în compunere 5 vagoane cuşetă româneşti şi 5 vagoane cuşetă austriece. Numărul total de locuri într-un tren este de aproximativ 350.

Circulaţia trenurilor speciale se va derula în conformitate cu condiţiile aprobate de Ministerul Transporturilor Infrastructurii şi Comunicaţiilor şi Ministerul Afacerilor Interne din România.

CFR Călători precizează că OBB şi autorităţile din Austria se ocupă de rezervarea locurilor pentru trenurile special comandate. De asemenea, responsabili de selecţia şi deplasarea pasagerilor cu aceste trenuri sunt agenţiile de recrutare din Austria.

Transportul pasagerilor realizează în conformitate cu prevederile în vigoare referitoare la regulile de distanţare socială, respectiv a regulilor de igienă şi comportament emise de autorităţi pentru protecţia persoanelor şi prevenirea infecţiei cu Covid-19.

La plecarea din Timişoara, au acces în aceste trenuri special comandate de OBB doar persoanele declarate admise de DSP.

Toţi călătorii au obligativitatea să poarte mască de protecţie pe durata călătoriei şi se recomandă utilizarea mănuşilor de unică folosinţă.

Pentru operaţiunile de îmbarcare/debarcare a călătorilor vor fi asigurate culoare special amenajate pentru accesul, respectiv părăsirea organizată a incintei staţiei de cale ferată.

Cele mai citite

Cluj: Spălare de bani și trafic de droguri. Procurorii DIICOT au reținut 12 persoane

Procurorii DIICOT au reținut 12 persoane în urma unei investigații referitoare la constituirea unui grup infracțional specializat în trafic de droguri și spălare de...

Accident la trecere la nivel cu calea ferară dintre Avrig-Făgăraș

București, 11 mai 2024 Astăzi, 11 mai 2024, în jurul orei 08:00, la o trecere la nivel cu calea ferată dintre Avrig-Făgăraș, șoferul unui autovehicul...

Gorghiu, la ortopedie, cu întinderi la limbă și creier, după ce s-a jucat cu limba română

Ilustrație: Marian Avramescu Ministra Justiției, Alina Gorghiu, o ia pe urmele marelui actor Florin Piersic, fiind nevoită să treacă pe la ortopedie. Aceasta, după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă