Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Vârsta medie a persoanelor infectate este 48 ani iar a celor decedate este 70 ani

Raportul săptămânal de supraveghere a incidenței Covid-19 în România arată că în București și în județele Cluj, Timiș, Iași și Mureș s-au înregistrat cele mai multe infectări, o treime din total.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 28.10.2020 - 11:06

Institutul Național de Sănătate Publică a actualizat marți datele privind incidența cauzurilor de Covid-19 în România în săptămâna 19 – 25 octombrie. 31% din totalul deceselor au fost înregistrate în București, Arad, Bacău, Prahova și Sibiu.

La nivel național, de la apariția primului caz, unul din 35 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personalul medical, 5.941 medici, asistenți medicali și personal din unitățile sanitare intrând pe lista persoanelor cu Covid-19.

Statistic, peste patru din cinci decese au fost la persoane trecute de 60 ani iar șase din zece decedați sunt bărbați.

Din punct de vedere al comorbidităților, 95,7% din persoanele infectate care și-au pierdut viața au avut cel puțin o boală cronică.

Clasamentul afecțiunilor indică boli cardiovasculare (aproape 70%), diabet (mai bine de o treime din cazurile de deces), afecțiuni neurologice (22,8%), obezitate (19,3%), afecțiuni renale (19,1%), afecțiuni pulmonare (13,8%) și neoplasm (12,2%).

Comentarii