Foto: Arhivă

Vaccinările anti - Covid sunt amânate zece zile, începând de joi

Persoanele programate pentru a primi prima doză de vaccin anti - Covid sunt amânate de la vaccinare timp de zece zile, începând din ziua de joi, 28 ianuarie 2021.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 28.01.2021 - 09:33

Persoanele programate pentru a primi prima doză de vaccin anti - Covid sunt amânate de la vaccinare timp de zece zile, începând din ziua de joi, 28 ianuarie 2021.

"O persoană programată iniţial pentru administrarea primei doze la data de 28 ianuarie va fi reprogramată pe 8 februarie cu rapel la data de 8 martie (28 zile). Sunt 35.304 persoane care aveau programare iniţială în perioada 28 ianuarie - 11 februarie şi care vor fi reprogramate la un interval de 10 zile. În ceea ce priveşte reprogramarea persoanelor din Etapa a II-a din categoria domenii esenţiale, aceasta se face prin intermediul platformei informatice, în ordinea realizării programărilor iniţiale, la centrele de vaccinare unde acestea erau programate iniţial. CNCAV a formulat deja noile cerinţe operaţionale către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, astfel încât procesul de reprogramare să se desfăşoare optim", a anunțat Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva Covid (CNCAV).

Toate persoanele ce sunt reprogramate trebuie să primească o înştiinţare prin SMS şi e-mail în care se indică noile date şi intervale orare pentru administrarea vaccinului. De asemenea, prin e-mail se va primi o nouă recipisă care conţine noile date de programare.

În dimineața zilei de joi, 28 ianuarie, au existat probleme la unele centre de vaccinare, existând suspiciunea că s-au prezentat pentru a fi imunizate și persoane care fuseseră reprogramate - deci nu mai erau programate joi, ci abia peste zece zile.

Printre situațiile speciale se înscrie cea din județul Tulcea, unde, din cauza faptului că sunt foarte puține centre de vaccinare, toate locurile pentru vaccinare sunt deja ocupate până la data de 13 aprilie.

Comentarii