Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

România este beneficiar al solidarității europene prin vaccinul anti - Covid, afirmă premierul Cîțu

România este unul dintre beneficiarii solidarității europene, inclusiv prin faptul că primește vaccinuri anti - Covid, a declarat premierul Florin Cîțu.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 07.04.2021 - 12:14

România este unul dintre beneficiarii solidarității europene, inclusiv prin faptul că primește vaccinuri anti - Covid, a declarat premierul Florin Cîțu.

Această idee este transmisă în mesajul prezentat, miercuri, de premierul Cîțu, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, 7 aprilie.

"Efortul de a pune capăt pandemiei este unul comun, concertat. O singură acțiune, un singur om sau o singură țară nu sunt de ajuns să învingă noul coronavirus. România este atât parte a efortului, cât și printre beneficiarii solidarității europene, prin vaccinurile anti-COVID-19 pe care le-am primit și vom continua să le primim în lunile următoare", menționează mesajul transmis de șeful Guvernului.

Potrivit premierului Cîțu, "accesul echitabil la servicii de sănătate" este un "obiectiv foarte important mai ales în contextul pandemiei prin care trecem din cauza unui virus care nu ține cont de nivelul de dezvoltare economică. Acces echitabil presupune existența unui sistem sanitar funcțional, la standardele prezentului, dar și solidaritate și responsabilitate din partea fiecăruia dintre noi, cetățeni și reprezentanți ai autorităților, deopotrivă. De cealaltă parte, medicii și întreg personalul sanitar sunt adevărații eroi ai acestei perioade și le mulțumim pentru tot efortul pe care-l depun în slujba sănătății și a vieții".

Comentarii