15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSănătateSituație paturi ATI Covid-19 în România. Ce zice Ioana Mihăilă

Situație paturi ATI Covid-19 în România. Ce zice Ioana Mihăilă

 Ministrul Sănătății a declarat, într-o conferință de presă, că numărul de infectări raportat zilnic este real și verificat, iar în ultima săptămână se vede o îmbunătățire a situației din spitale.

„Numărul de infectări raportat zilnic respectă realitatea și îl verificăm împreună cu numărul de paturi din mai multe surse. De exemplu, pentru numărul de paturi am solicitat informațiile, raportările ieri de la ora 17.00 și ele au fost concordante. Cele două surse de informații au fost Centrul de Comandă de la Ministerul Sănătății și CNCCI, care ajută la transferul pacienților între unitățile sanitare”, a spus Ioana Mihăilă.

Aceasta a spus că sunt 247 de paturi de ATI pentru adulți și 32 de paturi ATI pentru copii sunt libere.

„Legat de numărul de paturi din Terapie Intensivă, pentru că aceasta este informația de prim interes, într-adevăr, situația este mai bună decât în săptămânile trecute. În momentul acesta avem la nivel național 247 de paturi de ATI neocupate, pentru adulți și 32 pentru copii, conform raportărilor verificate de ieri (duminică – n.r.) de la ora 17.00, iar la nivelul Bucureștiului avem 55 de paturi libere pentru adulți și 10 paturi libere pentru copii”, a spus Mihăilă.

Întrebată de ce totuși sunt pacienți care nu sunt transferați în aceste paturi, ministrul a spus că, cel mai probabil, este vorba de pacienți în proces de evaluare.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă