Paturi ATI Covid-19, România, FOTO: Facebook

Situație paturi ATI Covid-19 în România. Ce zice Ioana Mihăilă

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat, luni, că situația COVID-19 este mai bună săptămâna aceasta, existând 247 de paturi de Terapie Intensivă libere, dintre care 55 în București.

Share

Cătălin Șerban 0 comentarii

Actualizat: 26.04.2021 - 20:22

 Ministrul Sănătății a declarat, într-o conferință de presă, că numărul de infectări raportat zilnic este real și verificat, iar în ultima săptămână se vede o îmbunătățire a situației din spitale.

„Numărul de infectări raportat zilnic respectă realitatea și îl verificăm împreună cu numărul de paturi din mai multe surse. De exemplu, pentru numărul de paturi am solicitat informațiile, raportările ieri de la ora 17.00 și ele au fost concordante. Cele două surse de informații au fost Centrul de Comandă de la Ministerul Sănătății și CNCCI, care ajută la transferul pacienților între unitățile sanitare”, a spus Ioana Mihăilă.

Aceasta a spus că sunt 247 de paturi de ATI pentru adulți și 32 de paturi ATI pentru copii sunt libere.

„Legat de numărul de paturi din Terapie Intensivă, pentru că aceasta este informația de prim interes, într-adevăr, situația este mai bună decât în săptămânile trecute. În momentul acesta avem la nivel național 247 de paturi de ATI neocupate, pentru adulți și 32 pentru copii, conform raportărilor verificate de ieri (duminică – n.r.) de la ora 17.00, iar la nivelul Bucureștiului avem 55 de paturi libere pentru adulți și 10 paturi libere pentru copii”, a spus Mihăilă.

Întrebată de ce totuși sunt pacienți care nu sunt transferați în aceste paturi, ministrul a spus că, cel mai probabil, este vorba de pacienți în proces de evaluare.

Comentarii