Secretar de stat: Noi locuri de vaccinare, de luni

Încă 156.000 de locuri noi de vaccinare anti COVID cu vaccin produs de către Pfizer/BioNTech vor fi alocate, începând cu 1 martie, persoanelor care se încadrează în etapa a II-a de imunizare, a declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu.

Share

Rl online 0 comentarii

26.02.2021 - 15:15

Potrivit acestuia, programările pentru aceste locuri se vor putea face de sâmbătă.

"Este o veste bună. De luni, de 1 martie se deschid (...) noi locuri de programare pentru vaccinul produs de Pfizer/BioNTech. Toată lumea aşteaptă, este un vaccin foarte căutat. (...) Începând cu 1 martie sunt alocate, pentru o perioadă de 20 de zile, 156.000 de locuri noi de vaccinare cu vaccin produs de către Pfizer/BioNTech. Programările se pot face începând de mâine, 27 februarie, prin metodele clasice de programare. Toate aceste locuri vor fi deschise pentru persoanele care se încadrează în etapa a II-a: persoanele cu boli cronice, persoanele cu dizabilităţi şi persoanele cu vârstă peste 65 de ani", a declarat Baciu, pentru Agerpres.

El a precizat că, începând de luni, vor deveni operaţionale alte 130 de cabinete pentru imunizarea anti COVID cu vaccinul Pfizer/BioNTech.

"Sunt 130 de cabinete la nivel naţional. Sunt suplimentare faţă de cabinetele deja existente, care oricum funcţionează cu toate programările deja în curs. Aceste centre îndeplinesc absolut toate condiţiile, la fel ca şi celelalte, atât cu personal, cât şi cu echipamente. (...) Vorbim despre vaccinuri produse la Pfizer/BioNTech şi nu puţine - 156.000 de locuri de vaccinare deschise pentru 20 de zile, începând cu 1 martie", a mai susţinut secretarul de stat. 

Comentarii