Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: INQUAM PHOTOS

Raed Arafat: Există doze de vaccin anti-gripal, au fost cumpărate de Ministerul Sănătății

Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătății, anticipează luna octombrie ca perioadă grea în condițiile suprapunerii gripei sezoniere peste infectările cu Covid-19.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 14.09.2020 - 11:42

Raed Arafat recomandă populației și, mai ales, persoanelor vulnerabile, să se vaccineze anti-gripal în contextul pandemiei de Covid-19 care poate aduce complicații grave se sănătate în cazul în care același pacient ar fi afectat și de gripă dar și infectat cu noul coronavirus.

„Se va asocia COVID-ul cu gripa sezonieră în aceeaşi perioadă şi o să avem o perioadă dificilă pentru că persoanele vulnerabile pentru COVID sunt vulnerabile inclusiv în cazul gripei sezoniere şi de aici sfatul pe care l-am dat şi îl repetăm, să se vaccineze împotriva gripei sezoniere.”, a spus Raed Arafat duminică seara la Antena3.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență spune că Ministerul Sănătății a achiziționat dozele de vaccin anti-gripal și recomandă ca persoanele în vârstă să se vaccineze.

„Există doze care înţeleg că au fost deja achiziţionate şi aduse de Ministerul Sănătăţii, deci persoanele vulnerabile, persoanele în vârstă să se vaccineze împotriva gripei sezoniere, cu asta cel puţin elimină un risc chiar dacă nu e un risc eliminat total pentru că încă poţi să faci gripă, dar o faci într-o formă atenuată dacă eşti vaccinat.”, a adăugat Raed Arafat.

Comentarii