Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Premierul Orban nu acceptă ca fostul director medical de la spitalul din Suceava să-și reia postul

Premierul Orban i-a atras atenția ministrului Tătaru că nu trebuie ca fostul director medical al Spitalului Județean din Suceava să-și reia funcția de conducere.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

24.04.2020 - 01:22

La ședința de Guvern de joi, 23 aprilie, premierul Ludovic Orban l-a avertizat pe ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, că nu trebuie să permită ca medicul Macovei să-și reia postul de director medical la Spitalul Județean de Urgență din Suceava.

Premierul i-a spus ministrului Sănătății că are toate pârghiile necesare pentru a bloca o asemenea revenire în post.

Macovei este care, în calitate de director medical, i-ar fi chemat la serviciu pe toți medicii din Spitalul Județean Suceava, indiferent că sunt sau nu infectați cu coronavirus. Ulterior, un mare număr de angajați și de pacienți ai spitalului au fost depistați pozitiv cu coronavirus, unul dintre aceștia fiind chiar directorul medical Macovei.

Vineri, Macovei va reveni în Spitalul Județean, după ce a fost în concediu medical, întrucât testele sale la coronavirus au devenit negative. Dacă el nu va fi reinstalat ca director medical, Macovei ar putea lucra în meseria lui de bază, aceea de medic ortoped.

Pe de altă parte, tot în ședința de Guvern de joi, premierul Orban s-a declarat satisfăcut de înlăturarea medicului Adrian Streinu-Cercel din funcția de șef al comisiei științifice Covid-19 a Ministerului Sănătății.

"Salut decizia cu demiterea lui Cercel. Pe de altă parte a durat cam mult, puteam sa ne mișcăm un pic mai repede", a spus premierul Ludovic Orban.

Despre proiectul referitor la carantinarea bătrânilor, întocmit de Streinu-Cercel, premierul a spus că "nici nu trebuia luat în serios".

Comentarii