Foto: Arhivă

Premierul Orban cere stabilirea responsabililor pentru tragedia de la Piatra Neamț

Premierul Ludovic Orban a cerut, duminică la amiază, "stabilirea responsabililor" pentru tragedia de la Piatra Neamț.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 15.11.2020 - 18:18

Premierul Ludovic Orban a cerut, duminică la amiază, "stabilirea responsabililor" pentru tragedia de la Piatra Neamț.

Premierul a făcut această cerere după ce a avut, duminică, o ședință cu ministrul de Interne, Marcel Vela, cu ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, și cu șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Ancheta în acest caz e condusă de chestorul de poliție Bogdan Despescu, secretat de stat în MAI, și de Parchetul General. Din partea Parchetului General, ancheta este coordonată de procurorul Marius Iacob.

Premierul Orban a specificat că se știe cu siguranță că sâmbătă dimineață Secția ATI din Spitalul Județean de Urgență Neamț a fost mutată de la etajul 3 la etajul 2, după care, sâmbătă seară, a izbucnit incendiul - la etajul 2. Secția ar fi fost mutată, de la etajul 3 la etajul 2, din dispoziția managerului spitalului. "Motivarea era pentru a se crește capacitatea, cu patru paturi", a explicat premierul Orban.

Acesta a susținut că managerul spitalului a mutat Secția ATI fără a face o notificare în acest sens către DSP, iar pentru acest aspect, "ancheta să stabilească - să răspundă cu funcția sau să răspundă penal", a cerut șeful Guvernului.

Comentarii