19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSănătateNelu Tătaru: Sunt 6 județe cu o creștere de peste 30% a...

Nelu Tătaru: Sunt 6 județe cu o creștere de peste 30% a cazurilor

Nelu Tătaru trage un semnal de alarmă spre autoritățile locale din 6 județe, unde, spune oficialul, creșterea numărului de îmbolnăviri cu Covid-19 este îngrijorătoare.

„Avem în acest moment 6 judeţe unde creşterea este de peste 30%. La nivelul celor 3 zile din această săptămână, avem 15 judeţe în care avem o creştere, 6 din Transilvania, 6 din Muntenia, 3 din Moldova şi avem 6 judeţe în stagnare şi 19 judeţe într-o scădere a numărului de cazuri. Rămâne trendul pe care îl evaluăm prin conţinut, numărul de cazuri şi anchetele pe care le avem de gestionat.”, a spus Nelu Tătaru, citat de News.ro.

Ministrul sănătății nu a vrut să n40ominalizeze județele cele mai afectate în acest moment dar, potrivit raportării oficiale de joi, de la ora 13.00, cele mai multe noi cazuri se înregistrează în municipiul București, Prahova și Argeș. La polul opus, din județele Tulcea și Satu Mare s-au raportat doar câte 2 noi cazuri în ultimele 24 de ore.

Ministrul Nelu Tătaru a dat asigurări că toate cele opt focare de Covid-19 din județul Timiș, unul dintre ele la Spitalul Județean Timișoara, sunt în prezent stabilizate.

„Avem 8 focare la nivelul judeţului Timiş, ultimul dintre ele la Spitalul Judeţean Timişoara unde au fost depistate 19 cazuri. În judeţul Timiş, dincolo de aceste focare care sunt stabilizate şi sunt în supraveghere, rămân evaluările spitalelor, fiecare în parte ca şi patologie unităţi non- Covid.”, a spus Tătaru. În județul Timiș sunt în total 1.500 cazuri de infectare cu noul coronavirus, cu 68 noi cazuri de ieri și până astăzi.

Cele mai citite

Curățenia de primăvară bate la ușă! Pregătește-te cu produse profesionale care să-ți facă munca mai ușoară!

Anotimpul renașterii, cel în care revine prospețimea și aduce cu sine prospețimea și căldura, primăvara este și momentul ideal pentru a face curățenie în...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Dacă vor avea pe ele avioane F-16 ale Ucrainei, Rusia amenință că va ataca baze militare din România

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a amenințat că Rusia va ataca viitoarele avioane F-16 ale Ucrainei chiar dacă aeronavele se vor afla în...
Ultima oră
Pe aceeași temă