Un nou studiu demonstrează efectul utilizării internetului în rândul persoanelor în vârstă ca mijloc de prevenire a demenței.
Studiul a constatat că persoanele în vârstă care utilizează în mod regulat internetul au aproape jumătate din riscul de a dezvolta demență, comparativ cu cele care nu folosesc în mod regulat internetul, notează medicalnewstoday.com.
Aautorii studiului au urmărit sănătatea cognitivă a 18.154 de adulți care nu sufereau de demență. Persoanele aveau între 50 și 64,9 ani la începutul studiului.
Utilizatorii obișnuiți de internet au avut un risc redus cu 43% de a dezvolta demență, în comparație cu cei care nu erau utilizatori obișnuiți. Până la sfârșitul studiului, 4,68% dintre persoane fuseseră diagnosticate cu demență.
Constatările sugerează că persoanele care utilizează zilnic internetul între 1 și 2 ore au prezentat cea mai mare reducere a riscului de demență.
Cei care nu au intrat niciodată pe internet sau au stat acolo mai mult de două ore au rămas la un risc mai ridicat de demență. Cu toate acestea, autorii avertizează că dimensiunile mici ale eșantioanelor au împiedicat observarea unor diferențe semnificative între grupurile de utilizatori.
Autorii studiului au analizat, de asemenea, dacă nivelul de educație, rasa-etnia, sexul și generația au avut un impact asupra asocierii dintre utilizarea internetului și riscul de demență. Ei au constatat că riscul de demență nu a variat în funcție de acești factori.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!