Ministerul Sănătății a publicat harta infectărilor. Vezi în ce localități școlile rămân închise!

Ministerul Sănătății a publicat situația epidemiologică la nivelul localităților din România față de care se va alege varianta de predare în noul an școlar, programat să înceapă pe 14 septembrie.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 07.09.2020 - 13:51

În baza raportărilor venite de la Direcțiile de Sănătate Publică din țară, Ministerul Sănătății a publicat harta ratei de incidență a infectărilor cu Covid-19 pe localități, așa cum este ea calculată la data de 7 septembrie. Cele mai multe localități din țară cu un număr mare de infectări sunt în județul Arad. În acele localități unitățile școlare vor fi închise în prima zi a anului școlar 2020 – 2021 iar învățământul se va desfășura online.

Pe harta cu localități cu peste 3 persoane infectate la mia de locuitori în ultimele 14 zile se mai află comune din județele Sibiu, Cluj, Bihor, Neamț sau Bacău, valori ce impun aplicarea scenariului Roșu.
Cele mai multe dintre județe nu au valori specifice scenariului Roșu dar infectările din comunitățile locale impun aplicarea scenariului Galben. Aici intră localitățile cu un risc considerat mediu, cu infectări cuprinse între 1 și 3 persoane la mia de locuitori în ultimele 14 zile. În acest caz prioritate să intre în școli o au elevii din anii terminali, preșcolarii și elevii din clasele 0 – 4.

În acest moment, în cazul celor mai multe dintre unitățile școlare, potrivit datelor comunicate de Ministerul Sănătății, se aplică scenariul Verde, cu o incidență a numărului de infectări sub o persoană la mia de locuitori în ultimele două săptămâni. Datele vor fi actualizate săptămânal și vor impune modificări din mers a strategiei fiecărei școli în parte. AICI POȚI VEDEA SITUAȚIA PE FIECARE LOCALITATE ÎN PARTE!

Comentarii