Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Medicii de familie pot fi titularii mai multor puncte secundare de lucru - proiect

Medicii de familie pot fi titularii mai multor puncte secundare de lucru - proiect

Mai mulţi parlamentari UDMR şi social-democraţi au depus la Senat o propunere legislativă pentru modificarea legii privind reforma în sănătate, astfel încât medicii de familie să poată fi titularii unui singur cabinet, dar şi a mai multor puncte secundare de lucru.

Share

Romulus Georgescu 0 comentarii

30.06.2018 - 15:12

„Menţionăm că, medicii din alte specialităţi decât medicina de familie şi cadrele universitare cu jumătate de normă prin integrare clinică, pot presta servicii în cabinetele private proprii, suplimentar faţă de norma de bază, 3.5 ore pe zi de lucru, conform legislaţiei existente. Prin modificarea legislativă, şi medicilor de familie li s-ar oferi această posibilitate” se arată în expunerea de motive.

Astfel, articolul 75 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii se va modifica astfel: „Un medic de familie poate fi titularul unui singur cabinet şi a mai multor puncte secundare de lucru. (2) Cabinetele de medicină de familie pot deschide puncte secundare de lucru în localitatea unde nu funcţionează un alt cabinet medical în specialitatea medicină de familie, dacă solicitantul asigură un program fracţionat de minim 10 ore pe săptămână în norma lui de bază sau peste norma lui de bază”.

În legea în vigoare, articolul 75 prevede că „un medic de familie poate fi titularul unui singur cabinet. Cabinetele de medicină de familie acreditate pot deschide puncte de lucru. Criteriile şi metodologia vor fi precizate în normele prevăzute la art. 73 alin. (1).”

Comentarii

loading...

Ziarul PDF

AD