Foto: Arhivă

Vaccinarea anti - Covid la medicii de familie este amânată

Începerea campaniei de vaccinare la cabinetele medicilor de familie este amânată, a anunțat secretarul de stat Andrei Baciu, vicepreședintele Comitetului de Coordonare a Vaccinării anti - Covid.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 04.05.2021 - 10:24

Începerea campaniei de vaccinare la cabinetele medicilor de familie este amânată, a anunțat secretarul de stat Andrei Baciu, vicepreședintele Comitetului Național de Coordonare a Vaccinării anti - Covid.

Acțiunea de vaccinare anti - Covid prin cabinetele medicilor de familie din România urma să înceapă în dimineața zilei de marți, 4 mai 2021. La această campanie urmau să participe câteva sute de cabinete de medicină de familie, cu peste 3000 de medici și de asistente medicale, care se oferiseră să participe la acțiunea de vaccinare.

Medicii de familie spun că încă nu li s-au adus la cabinete toate echipamentele și materialele specifice necesare vaccinării anti - Covid. Din acest motiv, cabinetele vor lucra conform programului obișnuit, pentru acțiunile medicale curente - inclusiv pentru acțiuni de vaccinare, altele decât cele anti - Covid.

Pentru imunizarea anti - Covid, la cabinetele de medicină de familie ar urma să fie administrat vaccinul Janssen, produs în SUA. El se administrează într-o singură doză, deci nu este nevoie de rapel. Acest vaccin se poate oferi persoanelor de peste 18 ani.

Comentarii