Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Investigatii audio-vestibulare in Clinica Gral Stefan cel Mare

Investigatii audio-vestibulare in Clinica Gral Stefan cel Mare

Share

COMUNICAT DE PRESA 0 comentarii

Actualizat: 24.07.2018 - 15:59

Ce sunt testele vestibulare si cand trebuie efectuate?

Testele vestibulare reprezinta o serie de teste efectuate cu echipamente speciale care fac rapid diferenta intre un vertij periferic (datorat unei boli de ureche interna) si unul de tip central (de cauza neurologica). Aceste investigatii nu sunt invazive, nu produc durere sau vertij mai puternic decat criza resimtita de pacient.

 

Ce este vertijul?

Vertijul si instabilitatea posturala sunt simptome clinice foarte frecvente intalnite in randul  populatiei. Dintre acestea circa 30% sunt de cauza otologica, circa 17% sunt de cauza centrala, iar restul raman in general de cauza necunoscuta.

Simptomele vertijului pot varia in intensitate, si pot include:
- senzatia ca mediul se misca sau se invarte
- greata
- varsaturi
- dificultati in a sta in picioare si a merge
- senzatia de nesiguranta
- senzatia ca nu va putea sa mentina privirea in acelasi punct pentru mai mult timp
- senzatia ca podeaua se misca.

Dr. Hera Maria Cristina, Medic Specialist Otolaringologie in cadrul Clinicii Gral Stefan cel Mare ne spune ca in cadrul vertijului vestibular cea mai frecventa manifestare este Vertijul Paroxistic Pozisional Benign ce apare sub forma de crize rotatorii cu debut brusc declansate de schimbarea pozitiei capului. Pacientii descriu vertijul ca o senzatie in care simt ca ei se invart sau ca mediul inconjurator se invarte in jurul lor.

 Investigatiile recomandate de specialisti in cazul pacientilor care sufera de ameteala, dezechilibru si vertij sunt: audiometria, timpanometria si examenul clinic vestibular cu videonistagmoscopie. Pacientii pot beneficia de un diagnostic precis in faza acuta si de un tratament de repozitionare otolitica cu rezultat imediat asupra simptomatologiei.

 

De asemenea, in cadrul vertijului vestibular pot fi incluse:

- boala Meniere ce prezinta in general triada hipoacuzie fluctuanta, tinitus si vertij

- sindromul de dehiscenta de canal semicurcular ce prezinta particularitatea producerii vertijului la sunete puternice sau la suflarea nasului.

- neuronita vestibulara, sindrom de deficit vestibular instaurat in general dupa o viroza, cu veritj rotator de durata a cateva zile.

- comotia labirintica cu instaurarea unei hipoacuzii si a unui deficit vestibular reprezentat de vertij rotator

- neurinomul de acustic cu multiplele si variatele sale manifestari: hipoacuzie monolaterala in general progresiva, instabilitate datorata unui sindrom vestibular compensat, tinnitus, pareze de nerv facial

- migrena vestibulara caracterizata de aparitia asociata a vertijului si migrenei.

Pacientii cu observatie de vertij de cauze centrale (de cauza neurologica) sau sistemice  sunt orientati catre alte servicii de specialitate.

Examinarea vestibulara a nistagmusului cu videonistagmoscopia coroborata cu analiza functiei cohleare pot conduce la un diagnostic precoce si un tratament corespunzator patologiei.

 

Promotie investigatii complete audio-vestibulare

Vino in perioada 20.06.2018 - 31.07.2018 in Clinica Gral Stefan cel Mare  si poti beneficia de audiometrie, timpanometrie si examen clinic vestibular cu videonistagmoscopie la pretul promotional de 155 lei, reducere 56% (200 lei) din pretul intreg de 355 lei.

http://www.gralmedical.ro/Investigatii-vestibulare-in-Clinica-Gral-Stefan-cel-Mare

 

Pentru detalii suplimentare si programari puteti suna la Call Center: 021-323.00.00 sau *GRAL (*4725).

Comentarii