Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

În Germania, testarea Covid va deveni obligatorie pentru călători

Germania va introduce teste Covid obligatorii pentru toți călătorii care vin din regiuni considerate drept puncte cu risc de infectare ridicat, a declarat ministrul sănătății.

Share

Eugen Cișmașu 0 comentarii

Actualizat: 29.07.2020 - 07:51

Jens Spahn a anunțat că va introduce testele obligatorii imediat ce legislația adaptată noilor realități va intra în vigoare. Această decizie este spriinită intens în plan intern, pe fondul creșterii alarmante a propriilor rate de infectare cu coronavirus care, cel puțin în primă instanță, au fost puse pe seama miilor de germani care s-au întors din vacanțele în străinătate străină. În prezent, 130 de regiuni ale lumii se află pe lista Germaniei de zone cu risc ridicat.

Bavaria dă semnalul mobilizării anti Covid

Luni, Bavaria a fost primul land german care a anunțat lansarea în masă a instalațiilor de testare a coronavirusului, în speranța de a preleva probe concludente de la cât mai mulți cetățeni cu istoric de călătorie în străinătate. Aeroporturile, stațiile de cale ferată și principalele treceri de frontieră utilizate în tranzitul auto urmează să fie echipate cu unități de testare mobile, a anunțat Markus Söder, liderul landului sudic german. De asemenea, sute de mii de lucrători sezonieri angajați în fermele din întreaga țară vor fi testați, mai ales după apariția unui focar de coronavirus semnificativ la o plantație de legume din estul Bavariei. În Bavaria, Söder a majorat, de asemenea, amenzile pentru angajatorii ale căror practici contravin reglementărilor privind sănătatea și securitatea publică de la 5.000 la 25.000 de euro, în speranța de a stopa răspândirea virusului. Söder a spus că testarea în Bavaria va fi inițial voluntară și gratuită, adăugând însă, imperativ, faptul că ”este nevoie de implicarea guvernului federal pentru ca măsurile facultative să poată deveni obligatorii, iar acest lucru trebuie să se întâmple cât mai repede posibil".

Consens politic în privința impunerii obligativității testării de masă

În întreaga Germane există în prezent un consens politic din ce în ce mai amplu manifestat în privința impunerii obligativității testărilor Covid, pe fondul creșterii numărului cazurilor de îmbolnăvire. Helge Braun, șeful de personal al cancelarului Angela Merkel, a declarat că va analiza cerințele legale în legătură cu doleanțele Ministrului Sănătății. Landul nordic Mecklenburg-Vorpommern, foarte dependent de turism, a declarat că examinează posibilitatea introducerii unor reguli de carantină mai stricte pentru cei care vin din zone considerate cu risc ridicat. Manuela Schwesig, liderul landului, a declarat că oricine dorește să evite o carantină de două săptămâni va trebui să prezinte autorităților de sănătate două rezultate negative ale testului coronavirus. În Austria învecinată, la Wolfgangsee, o stațiune populară de pe malul lacurilor, frecventată de turiștii germani, autoritățile s-au confruntat cu un focar de 53 de cazuri despre care se crede că a fost creat de tineri angajați ai hotelului. Șapte hoteluri, o pizzerie și două baruri în St Wolfgang, orașul principal, sunt afectate și au trebuit să se închidă.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...