Sursa foto: Facebook

„Ghid de utilizare” a porcului, de la Mihaela Bilic

Dr. nutriționist Mihaela Bilic a postat pe Facebook un „Ghid de utilizare” a porcului, din vârful urechilor până în vârful cozii, punând accentul pe utilizarea părților nobile.

Share

Romania libera 0 comentarii

Actualizat: 24.12.2020 - 22:20

„De la vârful urechilor până la vârful cozii, totul e bun la porc. Și nu porcul e gras, ci de noi depinde ce bucată alegem și cum o gătim. Este mare diferență între bucățile nobile și cele mai puțin nobile. Bucățile nobile sunt cele din partea superioară, unde avem cotletul, mușchiul, mușchiulețul, chiar și pulpa. Pe măsură ce coborâm spre burtă bucățile încep să devină mai împănate și mai grase, și crește cantitatea de țesut conjunctiv. Bucățile de calitatea întâi înseamnă fibră, mușchi și foarte puțină grăsime. Bineînțeles, sunt cele mai scumpe și cele mai gustoase,” a spus Bilic. 

Comentarii