Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Florare rară: Spital suport Covid-19 fără cadru medical infectat

Spitalul Municipal Fetești, unicu spital-suport COVID-19 din Ialomița, rămâne singura unitate medicală din județ fără cadru medical infectat cu noul coronavirus.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 03.06.2020 - 11:34

Spitalul Municipal Fetești a tratat până în prezent 202 pacienți infectați cu teribilul virus. Dintre aceștia 161 au plecat acasă complet vindecați. Pentru 11 dintre ei a fost nevoie de transfer la unități medicale din capitală iar unul singur a decedat.

Îmbucurător este că niciunul dintre angajații unității medicale nu a fost infectat cu COVID-19 deși s-a lucrat în prima linie. Medicii, asistenții, infirmierii, ambulanțierii și personalul auxiliar au fost testați în mai multe rânduri iar rezultatele au fost negative. 124 de teste dovedite negative, urmate de o altă tranșă de 98 teste dovedite negative s-au făcut la Spitalul din Fetești până la 1 iunie.

„Este o bucurie și o mândrie în același timp că nu avem niciun caz de îmbolnăvire în rândul cadrelor medicale deși suntem spital-suport COVID-19 în județul Ialomița. Au fost respectate cu sfințenie toate măsurile de protecție iar acest lucru explică performanța de a nu exista infectări în rândul cadrelor Spitalului.”, spune Liviu Daniel Patrichi, managerul unității medicale.

Din punct de vedere demografic, cei mai mulți pacienți vindecați sunt bărbați (48%), urmați de femei (37%) și copii (14%). Ca vârstă, se remarcă incidența scăzută la internări în rândul persoanelor vârstnice, lucru explicat prin măsurile de distanțare socială impuse de autorități în ultimele două luni și jumătate.

 

Citește totul despre:

#coronavirus

Comentarii

loading...