Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Echipamente medicale fără taxe vamale și TVA

Comisia Europeană a prelungit termenul până la care importurile de dispozitive medicale și de echipamente de protecție din țările terțe sunt scutite de plata taxelor.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 27.07.2020 - 11:54

Trei luni în plus au fost acordate de Comisia Europeană celor care vor să aducă din afara Uniunii Europene echipamente medicale și de protecție sanitară, atât de necesare în contextul actual al pandemiei de Covid-19.

Taxele vamale și taxa pe valoarea adăugată nu se achită până la 31 octombrie 2020, a anunțat astăzi instituția europeană. Decizia se explică prin faptul că numărul de cazuri de coronavirus din statele membre constituie încă un risc la adresa sănătății publice și că în statele membre sunt încă raportate deficite de dispozitive medicale.

„Trebuie să depunem toate eforturile pentru a ne asigura că dispozitivele medicale și echipamentele de protecție ajung la cei care au nevoie de ele. Din acest motiv, am decis să extindem cu trei luni scutirea de taxe vamale și de TVA la importurile de astfel de echipamente din țări terțe. Pe întreg teritoriul Europei, cadrele medicale au lucrat neobosit pentru a salva cât mai multe vieți și profit de această ocazie pentru a-mi exprima din nou respectul profund și recunoștința.”, a anunțat Paolo Gentiloni, comisarul european pentru economie.

Prelungirea perioadei de scutire a plății taxelor s-a făcut după ceomisia Europeană a consultat în 11 iunie 2020 toate statele membre, precum și Regatul Unit, cu privire la necesitatea extinderii scutirii, iar acestea au decis să o solicite.

Comentarii

loading...