17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSănătateDurerea abdominală ar putea fi un semn cheie pentru Coronavirus

Durerea abdominală ar putea fi un semn cheie pentru Coronavirus

 >>De la o tuse uscată la febră, Coronavirusul este cunoscut ca fiind asociat cu o serie de simptome neplăcute.
 
>> Acum, experții au avertizat despre un alt simptom, mai puțin comun al Covid-19 – dureri abdominale.
 
>> Steven Miles a adăugat că monitorizarea regulată a stării dumneavoastră de sănătate poate asigura un semnal rapid la orice simptome neobișnuite.
 
>> Nu este prima dată când experții au descoperit o legătură între dureri abdominale și coronavirus.

Vicepremierul și ministrul Sănătății din Marea Britanie, Steven Miles, a explicat: “El (n.r. asistentul medical) a identificat că a avut dureri abdominale, în mod normal, nu sunt considerate drept simptome de COVID-19, dar el a fost incredibil de înțelept și a identificat că acesta a fost un simptom care ar putea fi de la COVID-19 .
“S-a dus, s-a testat și testul a ieșit pozitiv.”
 
El a continuat: “Noi toți am putea face ceea ce trebuie prin monitorizarea sănătății noastre și dacă avem orice simptom, care aduce un oarecare motiv de îngrijorare, putem merge să ne testăm – așa că îi mulțumim foarte mult pentru asta (n.r. asistentului medical din Queensland).”
 
 În luna mai, un studiu publicat de Colegiul Regal al Medicilor a arătat că un număr de pacienți covid-19 din Franța s-au prezentat cu dureri abdominale, și nu cu simptome pulmonare.
 
Cercetătorii, conduși de Gérald Gahide, au scris: “Chiar dacă coronavirusurile sunt considerate virusuri respiratorii transmise în cea mai mare parte prin căile respiratorii, contaminarea orală primară sau secundară poate fi responsabilă pentru aceste simptome abdominale.
“Acest lucru este de mare importanță, deoarece acest lucru implică faptul că, atâta timp cât pandemia COVID-19 este în curs de desfășurare, pacienții care prezintă această simptomatologie ar trebui să fie gestionați ca potențial infectați și  teste de diagnostic COVID 19 ar trebui să fie efectuate.”
În prezent, NHS listează doar trei simptome de coronavirus – o temperatură ridicată, o nouă tuse continuă, și o pierdere a simțului mirosului sau gustului.

 

 

 

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

O rețea vietnameză de trafic de migranți, care cerea între 15.000 și 18.000 euro de migrant, a fost destructurată

O operațiune comună la care au participat autoritățile de aplicare a legii din Franța și Regatul Unit, cu sprijinul Europol, a dus la dezmembrarea...

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...
Ultima oră
Pe aceeași temă