15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSănătateDr. Virgil Musta: Într-o săptămână sau două, România nu va mai avea...

Dr. Virgil Musta: Într-o săptămână sau două, România nu va mai avea niciun pat liber pentru Covid

Medicul Virgil Musta, de la Spitalul “Victor Babeș” din Timișoara, estimează că “într-o săptămână sau două”, sistemul sanitar din România nu va mai avea niciun pat liber la ATI pentru pacienți cu Covid, dacă se va menține evoluția numărului de cazuri confirmate din ultimele zile.

Profesorul Virgil Musta, unul dintre cei mai buni specialiști români, a făcut această declarație duminică, 25 octombrie, la un post de televiziune, în condițiile în care, la ora 13, în această zi, Grupul de Comunicare Strategică (GCS) din cadrul Guvernului a anunțat că 828 de persoane dintre cele infectate cu Covid sunt internate, în România, la ATI.

În total, duminică, în unitățile sanitare de profil din România, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 10.482. Dintre acestea, 828 sunt internate la ATI.

19.292 teste au fost efectuate în România în ultimele 24 de ore, dintre care 11.948 de teste în baza definiției de caz și a protocolului medical și 7.344 de teste la cerere.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă