12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSănătateCovid-19: UE mărește comanda pentru vaccinul BioNTech / Pfizer la 600 de...

Covid-19: UE mărește comanda pentru vaccinul BioNTech / Pfizer la 600 de milioane de doze

Șeful Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că un acord deja existent cu BioNTech / Pfizer a fost extins pentru a dubla numărul de doze furnizate blocului european, comanda ajungând astfel la 600 de milioane de vaccinuri.

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din UE a aprobat, de asemenea, folosirea a șase doze din fiecare fiolă BioNTech / Pfizer în loc de cinci, prin această modalitate urmărindu-se creșterea potențială a numărului de injecții oferite cu 20 la sută.

În același timp, BioNTech a spus că datele timpurii au arătat că produsul său este eficient și împotriva variantelor de coronavirus mutant care domină în Marea Britanie și Africa de Sud, despre care se crede că sunt extrem de contagioase.

În Marea Britanie – cea mai afectată țară din Europa după Rusia – vaccinul Moderna a fost adăugat la efortul de inoculare alături de deja autorizatele BioNTech / Pfizer și Oxford / AstraZeneca.

Von der Leyen a recunoscut „drumul accidentat” pe care în parcurge Europa la începutul desfășurării campaniilor de vaccinare în cele 27 de națiuni ale UE și a apreciat că vor urma mai multe „luni dificile” pentru a ameliora întregul traseu.

Von der Leyen declară că, totuși, nu trebuie uitat faptul că au fost asigurate suficiente doze din cele două vaccinuri autorizate în prezent în bloc, cele de la BioNTech / Pfizer și Moderna, „pentru a vaccina 380 de milioane de europeni, iar aceasta reprezintă peste 80% din populația europeană”.

Cele mai citite

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...
Ultima oră
Pe aceeași temă