Foto: Arhivă

Comisia Europeană a aprobat Strategia Farmaceutică pentru Europa

Comisia Europeană a adoptat la data de 25 noiembrie o Strategie farmaceutică pentru Europa, care să asigure disponibilitatea pentru pacienți a unor medicamente inovatoare și accesibile financiar.

Mihai Diac 0 comentarii

25.11.2020 - 17:22

Comisia Europeană a adoptat astăzi, 25 noiembrie, o Strategie farmaceutică pentru Europa vizând asigurarea disponibilității pentru pacienți a unor medicamente inovatoare și accesibile financiar, precum și sprijinirea competitivității, a capacității de inovare și a sustenabilității industriei farmaceutice din UE. 

Strategia farmaceutică pentru Europa are patru obiective principale. Primul obiectiv este asigurarea disponibilității pentru pacienți a unor medicamente accesibile financiar și abordarea nevoilor medicale nesatisfăcute (de exemplu, în domeniul rezistenței la antimicrobiene, al cancerului, al bolilor rare).

Strategia mai urmărește sprijinirea competitivității, a inovării și a sustenabilității industriei farmaceutice din UE și crearea unor medicamente de înaltă calitate, sigure, eficace și mai ecologice.

Alte obiective sunt îmbunătățirea mecanismelor de pregătire și răspuns la crize și abordarea securității aprovizionării, precum și "asigurarea unei voci puternice a UE pe plan mondial, prin promovarea unui nivel înalt al standardelor în materie de calitate, eficacitate și siguranță".

Comentarii