13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSănătateChirurgie dentară laser – Life Dental Spa Iași

Chirurgie dentară laser – Life Dental Spa Iași

Astfel, pacienții care aleg clinica stomatologică Life Dental Spa beneficiază de tratamente dentare fără ace, fără freze și fără durere, realizate conform principiilor stomatologiei holistice, minim-invazive.

In stomatologia holistică, întregul nu este redus la părțile sale componente, iar pacientul beneficiaza de tratament stomatologic, de educare în ceea ce privește menținerea sănătății orale pentru timp îndelungat si mai ales de identificarea si eliminarea cauzelor imbolnavirilor.

Așadar, pacienții au parte de tratamente minim-invazive, potrivite pentru statusul dentar, interesul #LifeDentist-ilor fiind acela de a păstra dinții pe arcadă pentru cât mai mult timp.

Echipament de ultimă generație în clinica stomatologică Life Dental Spa din Iași

Cu toate acestea, pacienții care calcă pragul clinicii stomatologice Life Dental Spa din Iași necesită intervenții chirurgicale, pe care specialiștii Life Dental Spa au ales să le realizeze utilizând, pe lângă instrumentarul clasic, și laserul dentar.

Laserul stomatologic este o inovație în ceea ce privește stomatologia, fiind o tehnologie ultramodernă, de ultimă generație, care utilizează lumina cu diferite lungimi de undă pentru tratarea diverselor afectiuni dentare.

În ceea ce privește beneficiile pe care le aduce laserul dentar, când vine vorba de intervenții chirurgicale, acestea sunt reprezentate de:

– laserul poate inlocui bisturiul in cadrul anumitor interventii chirurgicale
– laserul poate inlocui frezele de os in anumite situatii
– laserul poate avea rol adjuvant pentru a asigura o regenerare rapidă, diminuând considerabil senzația de disconfort resimțită post-operator.

Alege clinica stomatologică Life Dental Spa din Iași și beneficiază de tratamente stomatologice realizate cu ajutorul tehnologiei moderne a laserului stomatologic!

Ce înseamnă rol adjuvant al laserului dentar?

Una dintre procedurile chirurgicale în care laserul dentar are un rol adjuvant este inserarea implanturilor dentare. Pentru a diminua considerabil efectele fiziologice post-operatorii, lumina laserului dentar este folosită cu succes de către echipa de #LifeDentisti.

Legat de procedurile chirurgicale clasice – extracții dentare, operații de sinus-lifting, adiție de os, laserul dentar este folosit pentru următoarele sale proprietăți benefice:

1. Reduce durerea post-operatorie

Pentru echipa de #LifeDentisti este esențial ca pacienții să se simtă confortabil chiar și atunci când are loc o intervenție chirurgicală. În mod normal, intervențiile chirurgicale invazive sunt realizate în clinica stomatologică Life Dental Spa din Iași doar atunci când este absolut necesar, nefiind posibila nicio altă procedură conservatoare.

Astfel, pacienții care urmează să suporte o procedură chirurgicală, precum extracțiile dentare, beneficiază de anestezie și de terapie laser adjuvantă, pentru a diminua durerea care apare la câteva ore după terminarea efectului anesteziei.

2. Scade riscul de infecții

Foarte mulți pacienți sunt temători cu privire la intervențiile chirurgicale, gândindu-se la posibilitatea de apariție a infecțiilor. Ei bine, #LifeDentist-ii din Iași îi asigură pe pacienți că laserul dentar are rolul de a steriliza țesutul, fiind folosit în urma intervențiilor chirurgicale, pentru a reduce riscul infectării.

3. Diminuează sângerarea

Operațiile complicate, precum sinus-liftingul sau adiția de os necesită foarte mare atenție din partea medicului specialist în chirurgie dento-alveolară.

Pentru a veni în ajutorul #LifeDentist-ului, procedurile sunt asistate laser, lumina laser oprind sângerarea. Astfel, medicul beneficiază de o vizibilitate mult mai bună a câmpului operator, iar întreaga procedură se poate desfășura în condiții de maximă siguranță.

4. Refacere în timp record

Orice procedură chirurgicală este invazivă și necesită un timp anume pentru regenerarea țesutului la nivelul căruia s-a intervenit. Laserul stomatologic are proprietatea de a stimula imunitatea locală și de a grăbi regenerarea, pacientul bucurându-se de o refacere rapidă și de o diminuare a disconfortului resimțit post-operator.

Care sunt principalele intervenții chirurgicale laser?

Laserul stomatologic este folosit în special când vine vorba de intervenții chirurgicale de tipul inserării implanturilor dentare sau extracțiilor dentare.

În ambele cazuri, #LifeDentist-ii apelează la chirurgie doar atunci când dintele afectat nu mai poate beneficia de niciun alt tip de tratament conservator. Astfel, dinții pot fi extrași din următoarele motive:

Prezintă afectare parodontală în grad avansat, dintele fiind extrem de mobil
Prezintă o fractură ce se întinde la nivelul rădăcinii
– La nivelul rădăcinii s-a dezvoltat o parodontită gravă, care nu mai poate beneficia de niciun alt fel de tratament
Distrucția dentară este foarte întinsă, dintele fiind sub forma unui rest radicular irecuperabil.

Implanturile dentare reprezintă soluția ideală pentru pacienții care au pierdut un dinte sau care au necesitat extracție dentară asistată laser.

Implantul dentar arată ca o rădăcină artificială, fiind inserat în osul maxilar sau mandibular pentru a putea susține o viitoare coroniță dentară ce va restaura fizionomia, estetica și funcționalitatea pacientului.

Indiferent de natura procedurii chirurgicale, #LifeDentist-ii din Iași sunt deschisi să discute cu pacienții și să ofere informații complete cu privire la planul de tratament, astfel încât pacientul să cunoască și să înțeleagă toate manoperele care sunt necesare.

Programează-te ACUM și alege terapia laser pentru intervențiile chirugicale realizate în clinica stomatologică Life Dental Spa din Iași!

Cele mai citite

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...
Ultima oră
Pe aceeași temă