Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Campanie de donare de sânge: "Dăruim sânge, dăruim viaţă"

Centrul Medical Provita, cu sprijinul Centrului de Transfuzii Sanguine din Capitală, doreşte să susţină viaţa, alături de prieteni, familii şi oricine mai doreşte să li se alature, printr-o amplă acţiune de donare de sânge, joi, 20 decembrie.

Share

Elena Marinescu 0 comentarii

Actualizat: 18.12.2018 - 20:48

Din cauza lipsei donatorilor, momentan se oferă spitalelor doar aproximativ 450 de unităţi sanguine pe zi, faţă de necesarul de 900. Motivul de a dona sânge pare unul atât de banal: ajută la salvarea vieţilor. De fapt, se estimează că la fiecare două secunde, din fiecare zi, cineva are nevoie de sânge.

Transfuzia ajută pacienţii care suferă de afecţiuni ce le pun viaţa în pericol să trăiască mai mult şi să menţină o calitate superioară a vieţii, venind în acelaşi timp şi în sprijinul procedurilor medicale şi chirurgicale complexe. Spre exemplu, transfuzia de sânge are un rol esenţial în supravieţuirea mamelor şi a copiilor în timpul dezastrelor provocate de om sau naturale, ştiut fiind că sângerarea severă în timpul sarcinii, la naştere sau după naştere este una din cauzele majore de deces matern.

Specialiştii spun însă că nevoia de sânge nu se limitează doar la situaţiile catastrofale, chiar dacă unii cred că cei pentru care se utilizează cantitatea cea mai mare sunt victimele accidentelor de circulaţie. Realitatea este însă alta: persoanele care au nevoie de cel mai mult sânge sunt cele care urmează un tratament pentru cancer, cele supuse unor intervenţii chirurgicale complexe, precum şi cele care suferă de boli hematologice ereditare. După unele estimări, deşi circa o treime din populaţie este eligibilă pentru a dona sânge, totuşi doar 5% dintre oameni o şi fac. 

Oricine doreşte să ofere o şansă la viaţă celor aflaţi în suferinţă este aşteptat să vină la sediul Centrului Medical Provita, pe 20 decembrie, începând cu ora 08:00, în Str. Agricultori 82, să doneze sânge.

 

 

Comentarii

loading...

Ziarul PDF

AD