Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Braşov: Lanţ de farmacii care refuză să elibereze medicamente compensate, în atenția OSPNAJ

Comisarii braşoveni de la Protecţia Consumatorului au descoperit miercuri, după un control la o unitate aparţinând unui cunoscut lanţ de farmacii, că aceasta nu respectă contractul semnat cu Casa OPSNAJ pentru furnizarea medicamentelor compensate, potrivit Agerpres.

Share

Catinca Giosanu 0 comentarii

Actualizat: 18.09.2019 - 16:37

Potrivit şefului Corpului de Control al ANPC, Sorin Susanu, şef al Comisariatului Regional de la Braşov, controlul a fost efectuat la o farmacie de pe Strada Toamnei şi a survenit ca urmare a unei reclamaţii din partea unui pacient căruia i s-a refuzat eliberarea medicamentelor compensate.

"Acest lanţ de farmacii a câştigat licitaţia pentru oferirea serviciilor către tot ceea ce înseamnă personal MAI, dar se pare că nu îşi respectă obligaţiile contractuale, respectiv nu eliberează medicamente către bolnavii care vin cu reţete compensate, mai mult, îi obligă să le plătească integral. Pe de altă parte, există un anumit număr de medicamente şi tratamente pe care nu le au disponibile absolut deloc, deşi sunt obligaţi în baza contractului să le deţină. Este clar că în acest mod prejudiciază grav consumatorii, chiar punându-le în pericol sănătatea şi viaţa", a declarat Sorin Susanu.

Conform acestuia, comisarilor li s-a spus de către personalul unităţii că există directive interne din partea conducerii, în sensul în care li se interzice eliberarea medicamentelor pe astfel de reţete compensate.

Susanu a precizat că Protecţia Consumatorului va extinde controalele şi în alte farmacii aparţinând respectivului lanţ.

Comentarii