24.2 C
București
joi, 3 octombrie 2024
AcasăSănătateBeneficiile implanturilor dentare pentru sănătatea orală și calitatea vieții

Beneficiile implanturilor dentare pentru sănătatea orală și calitatea vieții

Te-ai gândit vreodată cum ar arăta viața ta dacă ai scăpa de cele mai mari complexe? Pentru mulți, dantura nu este tocmai un motiv de laudă. Unii amână vizitele regulate, alții lasă pe mâine periajul riguros, în timp ce alții aleg să consume cât mai multe preparate bogate în zahăr.

Motivele pentru care oamenii ajung să-și piardă dinții sunt multiple. Deși visăm cu toții să nu ajungem în acest punct, în cele din urmă contează doar să găsești cele mai bune soluții pentru tine. Un implant dentar nu doar că îți va înlocui spațiul edentat, ci va contribui enorm la calitatea vieții și la buna sănătate orală. Despre beneficii vorbim și în rândurile următoare.

Rată mare de succes pe termen lung

Fie că optezi pentru un implant dentar all on 4 sau alt tip de implant, vei beneficia de un plan de tratament cu efecte de lungă durată. Rata de succes depășește procentajul de 98%, dar trebuie să ții cont te câteva detalii esențiale:

Durata de viață a implantului depinde enorm de modul în care alegi să-ți îngrijești dantura;

E important să te adresezi unui specialist, unui om cu experiență, care lucrează cu echipamente moderne și care știe foarte bine ce face;

Viciile pot contribui la scăderea duratei de viață a implantului dentar;

Igiena corespunzătoare trebuie completată de o rutină riguroasă.

Redobândirea masticației

Implanturile dentare sunt încărcate, în ultima etapă a planului de tratament, cu coroane dentare estetice și funcționale. Pentru că se vor acoperi zonele edentate, poți mânca ușor chiar și alimentele la care până acum doar visai. Important de reținut este că, odată cu funcția masticației, se redobândește și digestia. Totuși, o nutriție sănătoasă se realizează doar cu ajutorul unor dinți sănătoși.

Redobândirea funcției fonetice

Spațiile edentate creează probleme majore în timpul vorbirii. E mai greu să pronunți anumite cuvinte dacă îți lipsesc mulți dinți de pe arcade. Vestea bună este că acum implanturile și coroanele dentare se realizează în mod personalizat, potrivindu-se perfect între dinții rămași pe poziții.

Menținerea sănătății dinților vecini

Proteza mobilă sau puntea dentară sunt alte două opțiuni disponibile în cabinetele medicilor stomatologici. Deși sunt recomandate de multe ori, marea diferență dintre cele două și implantul dentar ține de conservarea dinților vecini. Atunci când se inserează implantul în os, dinții din stânga și dreapta nu vor fi afectați. La polul opus, pentru a realiza o punte dentare, ceilalți doi dinți au nevoie de o mică șlefuire înainte.

Conservarea structurii faciale

Atunci când un dinte este extras, se recomandă înlocuirea acestuia în cel mai scurt timp. Osul începe procesul de resorbție și, după o perioadă, implantul poate fi inserat doar după procedura de augmentare osoasă. Adăugăm aici și faptul că volumul și structura osoasă pot influența negativ aspectul facial. Dacă ai toți dinții pe arcade, pielea rămâne întinsă, iar fizionomia se păstrează.  

Restaurează zâmbetul natural

Pentru că implantul este acoperit cu o coroană dentară, realizată de materiale estetice și durabile, zâmbetul își redobândește aspectul natural. În momentul de față, atât materialele, cât și paleta de culori sunt apropiate de dinții naturali. Va fi greu să observi o diferență majoră.

Îmbunătățirea relațiilor sociale

S-a dovedit științific faptul că lipsa dinților scade încrederea în propria persoană. De aici și până la izolare, rușine, teamă și anxietate mai sunt doar câțiva pași. Înlocuirea dinților pierduți cu implanturi dentare elimină aceste stări negative, promovând o viață socială activă.

În cele din urmă, implanturile dentare vin la pachet cu numeroase avantaje. Mergi chiar acum la o primă consultație și recapătă-ți încrederea în propria persoană! 

Alexandru Stancu
Alexandru Stancu
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Românii au cheltuit aproximativ 1,2 miliarde de euro pe biletele de avion în sezonul estival din 2024

Aeroporturile din România au avut un flux de 7,9 milioane de pasageri în lunile de vară ale acestui an, conform datelor furnizate de Asociația...

8 motive pentru care merită să îți instalezi panouri fotovoltaice în 2024

Locuiești la casă și te gândești la variante prin care poți reduce costurile la utilități? Într-adevăr, cheltuielile lunare ale celor care stau la casă...

Aproximativ 200 de polițiști și jandarmi participă la zeci de percheziții în localitatea Țăndărei

Aproximativ 200 de polițiști și jandarmi participă în această dimineață la o acțiune de amploare în localitatea Țăndărei, din județul Ialomița, care este desfășurată...
Ultima oră
Pe aceeași temă